Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

23/8-2/10

Διέξοδο άθλησης και ψυχαγωγίας έδωσε το «Αθλητικό και Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το φετινό πρόγραμμα είχε πάνω 400 συμμετοχές στις έξι περιόδους του.

Η Αμαλία ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, Δρ Ιστορίας Τέχνης, στο πλαίσιο του κύκλου μαθημάτων «ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ» στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς, μας παρουσιάζει θέμα:

 

«Το δωμάτιο του καλλιτέχνη στην Αρλ του Vincent Van Gogh»

Λίγα λόγια για το θέμα από την ίδια:

Με samba και με rumba, με tango, latin, αλλά και το ελληνικό συρτάκι κύλισε η βραδιά στο αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς από τα εναέρια βήματα των χορευτών που ανήκουν στα Τμήματα Χορών Ενηλίκων του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Στα πλαίσια γνωριμίας με την ιστορία του Αθλητισμού τα παιδιά που συμμετέχουν στο  Αθλητικό και Πολιτιστικό Καλοκαίρι  του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, την 5η περίοδο,  επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας.

Ένα ιστορικό μελωδικό δώρο έκανε στον Δήμο μας η Περιφέρεια Αττικής, συνδιοργανώνοντας μαζί μας το αφηγηματικό οδοιπορικό με συνθέσεις των Μανώλη Kαλομοίρη - Γιάννη Κωνσταντινίδη που ερμήνευσαν γνωστοί καλλιτέχνες του πενταγράμμου, οδηγώντας μας νοητά σε αξέχαστες πόλεις και γειτονιές της Μικράς Ασίας του 1922.

Ο καημός και το δάκρυ των ξεριζωμένων Ελλήνων από τις αξέχαστες πατρίδες εκείνο το τρομερό 1922 γίνανε μια πανσπερμία τραγουδιών από τους πιο γνωστούς συνθέτες και στιχουργούς της Ελλάδας. 

Η καλοκαιρινή βροχούλα δεν στάθηκε ικανή να μειώσει σε τίποτα τη βραδιά μπελκάντο με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη σοπράνο του Δήμου μας Κρίστυ Καθαρίου, 

Με έναν δικό τους …αγγελικότρόπο οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Αλμπέρτο Εσκενάζη και Λουκία Παπαδάκη σφράγισαν τη μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή επί σκηνής στο αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς. 

Το φως της θεατρικής τέχνης έλαμψε στο αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, δημιουργώντας οξύμωρο σχήμα με τον τίτλο του έργου Black Out.

Σελίδες