ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ -ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Με κάλαντα, μελωδίες, χορό και όμορφα παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν η Κηφισιά και η Νέα Ερυθραία στις εκδηλώσεις φωταγώγησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

          Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχήθηκε στους πολίτες «Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Αγάπη» επισημαίνοντας ότι « η Γέννηση του Θεανθρώπου είναι η γέννηση της ελπίδας και της αισιοδοξίας για όλο τον κόσμο. Τα Χριστούγεννα αυτά θα μας φέρουν την αισιοδοξία για να ξαναγυρίσει η ειρήνη, την αισιοδοξία για ένα καλύτερο κλίμα, την αισιοδοξία για τη σωτηρία του περιβάλλοντος» είπε μεταξύ άλλων.

          Φέτος φως και λάμψη με το άναμμα των δέντρων χάρισαν στις πόλεις μας ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας “Κηφισιά” Πάνος Πρίτσας, και ο μικρός μαθητής του Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας, Κωνσταντίνος Κινής. Πρόκειται για δύο συμβολικές φωταγωγήσεις τιμής των αθλητικών επιτυχιών και της νέας γενιάς. Στη Κηφισιά τιμήθηκε η Kifisia FC που επάξια βρέθηκε στην Α’ Εθνική Κατηγορία. Στη Νέα Ερυθραία το δέντρο άναψε ο μικρός Κωνσταντίνος ο οποίος «εκπροσωπεί τη γενιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας που θα περάσει όλες τις τάξεις στο καινούριο σχολείο το οποίο παραδίδεται σύντομα στην εκπαιδευτική κοινότητα» όπως ανέφερε ο Δήμαρχος.

          Οι παιδικές φωνές της χορωδίας του 1ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας και η Παιδική Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη στην Κηφισιά, έντυσαν μελωδικά τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Στη Νέα Ερυθραία συμμετείχε και η χορωδία  «Άδοντες & Ψάλλοντες» της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος υπό τη διδασκαλία-διεύθυνση του Πρωτοπρ. Σωτήριου Αλεβιζάκη, ενώ τα χορευτικά τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου και Κατερίνας Τσιάμα χόρεψαν ελληνικούς χορούς.

          Τη σκυτάλη της ψυχαγωγίας πήραν αγαπημένοι καλλιτέχνες. Στη Νέα Ερυθραία η Στέλλα Κονιτοπούλου, σε μια ξεχωριστή συναυλία, μας ταξίδεψε στον κόσμο των ελληνικών χριστουγεννιάτικων παραδόσεων, ερμηνεύοντας παραδοσιακά κάλαντα και άλλα γνωστά ακούσματα. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες προσέφεραν οι  "The Swingin’ Cats", στη Κηφισιά.

Στον Δήμο Κηφισιάς θα πραγματοποιηθούν 18 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έως τις 30 Δεκεμβρίου για μικρούς και μεγάλους,  τις οποίες διοργανώνει το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας».