ΚΕΝΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

03/07/2022 - 10:00

3/7 ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Κυριακάτικη βόλτα απόλαυσαν στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας, πολίτες και οικογένειες με παιδιά περπατώντας και ποδηλατώντας την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022.

Για δεύτερη φορά στη Νέα Ερυθραία ο  Δήμος Κηφισιάς  προχώρησε στην  παραχώρηση δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες, δράση συμβατή με το πνεύμα της εποχής μας αλλά και με τις τάσεις σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μαζί με τους Αντιδημάρχους Σταύρο Ζαπάντη- Αειφόρου Ανάπτυξης και Ενέργειας- συντονιστή της δράσης, Μιχάλη Καυγαλάκη- Νέας Ερυθραίας, Αλέξιο Μακρή –Τεχνικής Υπηρεσίας και Υποδομών περπάτησαν στους χωρίς αυτοκίνητα και θόρυβο δρόμους της Νέας Ερυθραίας συμμετέχοντας στη δράση και καταγράφοντας τις απόψεις και τις επισημάνσεις  πολιτών και επαγγελματιών.

Ευχάριστη νότα στην ηλιόλουστη Κυριακή το μουσικό πρόγραμμα  που προσέφεραν οι dj Nicola Lavacca - Αυτοκίνηση και Divina και Γιώργος Γκόγκος - Kifissia Radio.

Μέσω της δράσης δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύπτουμε ξανά την πόλη  και να βελτιώνουμε  το περιβάλλον. Καλλιεργείται κουλτούρα χρήσης πιο φιλικών προς την πόλη μέσων μετακίνησης όπως το ποδήλατο και τα πατίνια. Παράλληλα κεντρικά σημεία του Δήμου μας μετατρέπονται σε σημεία συνάντησης και βόλτας των πολιτών με τα παιδιά να παίζουν ελεύθερα και να απολαμβάνουν την ομορφιά του προαστίου μας.

Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του Δήμου Κηφισιάς και τους εθελοντές, που βοήθησαν στον ασφαλή αποκλεισμό του  κέντρου της Νέα Ερυθραίας.

 

 

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Κυριακή 03/07/2022 από τις 10πμ -6μμ.

Ο Δήμος Κηφισιάς καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση αλλάζοντας  τις συνήθειες τους για μια ημέρα και επιλέγοντας για την μετακίνηση τους, μέσα φιλικά στο περιβάλλον.

Ελάτε να ποδηλατήσουμε και να περπατήσουμε  όλοι μαζί!

Μουσικό πρόγραμμα  από DJ

Μέσω της δράσης δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύπτουμε ξανά την πόλη  και να βελτιώνουμε  το περιβάλλον

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 στη δράση της Νέας Ερυθραίας, θα απαγορευθεί   η κίνηση των οχημάτων στους εξής δρόμους:

 Στροφυλίου ( από την οδό Χ. Τρικούπη έως και την Ελ. Βενιζέλου)

Γρηγορίου Ε΄( από την οδό Χ. Τρικούπη έως και την οδό Κ. Βάρναλη)

Μικράς Ασίας

Κρήνης (από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Κ. Βάρναλη)

Ερυθρών (από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Κ. Βάρναλη)

Μιλήτου ( από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Κ. Βάρναλη)

Αγ. Φανουρίου 

Αναξαγόρα ( από την οδό Αγ. Φανουρίου έως και την οδό Κ. Βάρναλη)

Ευαγγελιστρίας ( από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Γρηγορίου Ε΄)

Πατριάρχου Ιωακείμ Γ΄

      Η διοχέτευση της κυκλοφορίας θα γίνεται μέσω των οδών : Ηρ. Πολυτεχνείου,  Κ. Βάρναλη ,  Ελ. Βενιζέλου.  Χάρτης 1.

 

 

________________________________________________________________________________________________________________

 

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

 

Οι νέες μορφές κινητικότητας που περιλαμβάνουν το περπάτημα, το ποδήλατο και το πατίνι δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022. Ο Δήμος μας προχώρησε στην  παραχώρηση δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες, δράση συμβατή με το πνεύμα της εποχής μας αλλά και με τις τάσεις σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Είχαν προηγηθεί τρεις δράσεις «Κυριακή χωρίς Αυτοκίνητο» στο παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς. Η Διοίκηση του Δήμου σταθμίζει τις  γνώμες των πολιτών και των επαγγελματιών  και καταγράφει τις απόψεις και τις επισημάνσεις τους.

Μέσω της  δράσης οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά την πόλη. Στόχος είναι η καλλιέργεια κουλτούρας πιο φιλικών προς την πόλη μέσων μετακίνησης αλλά φυσικά και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του Δήμου Κηφισιάς και τους εθελοντές, που βοήθησαν στον ασφαλή αποκλεισμό του  κέντρου της Νέα Ερυθραίας.

 

 

ΚΕΝΤΡΟ  ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

 29/5/2022, 10πμ –6μμ

  Ελάτε να ποδηλατήσουμε και να περπατήσουμε  όλοι μαζί!

Ο Δήμος Κηφισιάς, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 από τις 10πμ έως τις 6μμ προχωρά στην  παραχώρηση δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες προκειμένου να απολαύσουν το κέντρο της Νέας Ερυθραίας. Μια δράση συμβατή με το πνεύμα της εποχής μας αλλά και με τις τάσεις σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

H δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Νέα Ερυθραία σε συνεχεία των τριών προηγούμενων δράσεων που έγιναν στην Κηφισιά.

Θετική ήταν η ανταπόκριση πολιτών και επισκεπτών στην δράση «ΚΕΝΤΡΟ  ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» την Κυριακή  22 Μαΐου 2022. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, με τον Αντιδήμαρχο Αειφόρου Ανάπτυξης Σταύρο Ζαπάντη περπάτησαν την Κυριακή στους χωρίς αυτοκίνητα και θόρυβο δρόμους της Κηφισιάς. Άτομα όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα τα παιδιά απόλαυσαν τις ομορφιές της πόλης μας. Το παραδοσιακό κέντρο ήταν πιο φιλικό κι ανθρώπινο και αρκετοί πολίτες άφησαν το αμάξι τους χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις τους τα πόδια  τους, το ποδήλατό τους ή τα ηλεκτρικά πατίνια που προσέφερε δωρεάν για μια βόλτα η εταιρεία Whizz.

Άμεσα η Διοίκηση του Δήμου θα προχωρήσει σε επαφές με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στάθμευσης για να συζητήσει τις επιπτώσεις της δράσης στις επιχειρήσεις τους.

 

Μέσω της δράσης δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύπτουμε ξανά την πόλη  και να βελτιώνουμε  το περιβάλλον. Στόχος είναι η καλλιέργεια κουλτούρας πιο φιλικών προς την πόλη μέσων μετακίνησης όπως το ποδήλατο και τα πατίνια με τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την ομορφιά του προικισμένου από τη φύση προαστίου μας.

Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του Δήμου Κηφισιάς και τους εθελοντές, που βοήθησαν στον ασφαλή αποκλεισμό του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στη δράση της Νέας Ερυθραίας, θα απαγορευθεί   η κίνηση των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  •  Στροφυλίου ( από την οδό Χ. Τρικούπη έως και την Ελ. Βενιζέλου)
  • Γρηγορίου Ε΄( από την οδό Χ. Τρικούπη έως και την οδό Κ. Βάρναλη)
  • Μικράς Ασίας
  • Κρήνης (από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Κ. Βάρναλη)
  • Ερυθρών (από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Κ. Βάρναλη)
  • Μιλήτου ( από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Κ. Βάρναλη)
  • Αγ. Φανουρίου 
  • Αναξαγόρα ( από την οδό Αγ. Φανουρίου έως και την οδό Κ. Βάρναλη)
  • Ευαγγελιστρίας ( από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Γρηγορίου Ε΄)
  • Πατριάρχου Ιωακείμ Γ΄

      Η διοχέτευση της κυκλοφορίας θα γίνεται μέσω των οδών : Ηρ. Πολυτεχνείου,  Κ. Βάρναλη ,  Ελ. Βενιζέλου.  Χάρτης 1.

 

ΚΕΝΤΡΟ  ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

22/5/2022, 10πμ – 6μμ

Ελάτε να ποδηλατήσουμε και να περπατήσουμε  όλοι μαζί!

Ο Δήμος Κηφισιάς, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 από τις 10πμ έως τις 6μμ προχωρά στην  παραχώρηση δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες προκειμένου να απολαύσουν το κέντρο της πόλης. Η δράση θα πραγματοποιηθεί και στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν  ξανά στη  δράση αλλάζοντας  τις συνήθειες τους για μια ημέρα και επιλέγοντας για την μετακίνηση τους μέσα φιλικά στο περιβάλλον.

Στόχος της «πράσινης» δράσης είναι η καλλιέργεια κουλτούρας πιο φιλικών προς την πόλη μέσων μετακίνησης όπως το ποδήλατο και τα πατίνια με τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την ομορφιά του προικισμένου από τη φύση προαστίου μας.

.Η κίνηση των οχημάτων δεν θα επιτρέπεται τις συγκεκριμένες ώρες σε δρόμους του κέντρου της Κηφισιάς και η διοχέτευση της κυκλοφορίας θα γίνεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών όπως φαίνεται στους σχετικούς χάρτες.

Για τον ασφαλή αποκλεισμό του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς για τα αυτοκίνητα και την παραχώρηση του δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες θα συνδράμουν η Τροχαία Κηφισιάς, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας και Εθελοντές.

 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (10/4)

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και των επισκεπτών στη δράση του Δήμου Κηφισιάς «Κέντρο Κηφισιάς χωρίς αυτοκίνητα» την  Κυριακή 10 Απριλίου 2022.

Το παραδοσιακό κέντρο ήταν πιο φιλικό κι ανθρώπινο καθώς πολλοί πολίτες άφησαν το αμάξι τους και χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις τους τα πόδια  τους ή το ποδήλατό τους.

Στο κέντρο της πόλης ακούγονταν το κελάηδημα των πουλιών και οι φωνές των παιδιών που έτρεχαν ανέμελα στους δρόμους. Σύμμαχος στη δράση του Δήμου ο καλός καιρός που οδήγησε τους πολίτες να απολαύσουν την Κυριακάτικη βόλτα στις όμορφες γειτονιές της Κηφισιάς με τους καταπράσινους κήπους και τα καλοδιατηρημένα Αρχοντικά. Τη γραφικότητα ενίσχυαν και τα αμαξάκια στη οδό Λεβίδου, που μας θύμιζαν εικόνες από την ηρεμία της παλιάς Κηφισιάς.

Ο  Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Σταύρο Ζαπάντη και Γιώργο Σκορδίλη και με κατοίκους   περπάτησαν στους χωρίς αυτοκίνητα και θόρυβο δρόμους της Κηφισιάς για να συμμετέχουν και να δουν από κοντά την ανταπόκριση του κόσμου. Επεξεργάζονται μάλιστα  η δράση  να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα στο κέντρο της Κηφισιάς ή της Νέας Ερυθραίας.

Στην παραχώρηση του δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες συνέδραμαν η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας και εθελοντές.

Μέσω της δράσης δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύπτουμε ξανά την πόλη  και να βελτιώνουμε  το περιβάλλον. Στοχεύουμε στην καλλιέργεια κουλτούρας πιο φιλικών προς την πόλη μέσων μετακίνησης όπως το ποδήλατο και τα πατίνια. Κεντρικά σημεία του Δήμου μας μπορούν να μετατρέπονται έστω και για μια μέρα το μήνα σε σημεία συνάντησης και βόλτας των πολιτών με τα παιδιά να παίζουν ελεύθερα και να απολαμβάνουν την ομορφιά του προικισμένου από τη φύση προαστίου μας.ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 
ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4/2022, 10πμ – 6μμ

Ελάτε να ποδηλατήσουμε και να περπατήσουμε  όλοι μαζί!

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό το παραδοσιακό κέντρο από το πρωί γέμισε με  κατοίκους και επισκέπτες που επιλέγουν  να απολαύσουν τον ήλιο, κάνοντας τη βόλτα τους  στην γραφική Κηφισιά.

Το περπάτημα στις όμορφες γειτονιές με τους καταπράσινους κήπους και τα καλοδιατηρημένα Αρχοντικά διευκολύνει η δράση του Δήμου «Κυριακή Χωρίς Αυτοκίνητα», που διαρκεί έως της 6 το απόγευμα.

Στην παραχώρηση του δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες  συνδράμουν η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας και εθελοντές.

 

 

 

 

Κυριακή χωρίς αυτοκίνητα στο Παραδοσιακό Κέντρο Κηφισιάς,  η Κυριακή 10/4/2022 από τις 10πμ έως και τις 6μμ., δράση που διοργανώνει ο Δήμος μας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση αλλάζοντας  τις συνήθειες τους για μια ημέρα και επιλέγοντας για την μετακίνηση τους μέσα φιλικά στο περιβάλλον.

Εξάλλου το παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς προσφέρεται για περπάτημα στις γραφικές γειτονιές με τους καταπράσινους κήπους και τα καλοδιατηρημένα Αρχοντικά αλλά και για γευστικές απολαύσεις στα γραφικά καφέ και εστιατόρια του Δήμου μας.

Η κίνηση των οχημάτων δεν θα επιτρέπεται τις συγκεκριμένες ώρες στους δρόμους Αργυροπούλου, Παπαδιαμάντη, Παναγίτσας, Κολοκοτρώνη, Λεβίδου, Κασσαβέτη, Διονύσου, Πεντέλης, Γεωργαντά, Δημοσθένους και Κύπρου. Η διοχέτευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη1.

Για τον ασφαλή αποκλεισμό του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς για τα αυτοκίνητα και την παραχώρηση του δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες θα συνδράμουν η Τροχαία Κηφισιάς και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας.

Η δράση «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» είχε πραγματοποιηθεί και στο πλαίσιο του Mobility Week του Προγράμματος SPARCS, τον Σεπτέμβριο με ιδιαίτερη επιτυχία.