ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΞΑΓΟΡΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΚΤΙΚΟΣ  ΕΦΗΒΟΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗ ΚΖ΄ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ  ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΞΑΓΟΡΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Το Αναξαγόρειο Γενικό Λύκειο Νέας Ερυθραίας επιλέχθηκε από το πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων του Ιδρύματος της Βουλής κατόπιν αίτησής του για να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο με την ανάδειξη μαθήτριας της Α΄ Λυκείου που επιλέχθηκε μετά από ψηφοφορία από τα μέλη της Ομάδας Συμμετοχικής Δράσης για να εκπροσωπήσει το σχολείο μας στην ΚΖ΄ Σύνοδο. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 8 μαθητές/τριες, που πραγματοποίησαν αξιόλογες δράσεις.
Η κεντρική θεματική του προγράμματος ήταν «Αφοπλίζοντας τη βία» με έξι επιμέρους θεματικές ενότητες:
Όταν το παιδί κακοποιείται
Κάνοντας bullying στη βία
Σπάζοντας τον κύκλο της έμφυλης βίας
Δίνοντας κόκκινη κάρτα στη βία
Κάνοντας block στη βία
Εξορίζοντας τη βία
Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος ήταν η κ. Δάφνη Σκαραμαγκά, καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών και η κ. Όλγα Παΐζη, φιλόλογος-ιστορικός.
Η μαθήτρια θα εκπροσωπήσει το σχολείο στην ΚΖ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 4 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2023.

ΑΝΑΞΑΓΟΡΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΣΠΙΘΟΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ