Η ΚΗΦιΣΙΑ ΕΙΝΑΙ SMART...CITY!

 

 

SMART Μετακινήσεις 

Έχουν ήδη τοποθετηθεί φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους του Δήμου  από μια εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και σύντομα θα τοποθετηθούν από άλλες δύο εταιρείες.

Ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα έχουμε εδώ και αρκετούς μήνες στον Δήμο μας με πολύ μεγάλη ανταπόκριση από την νεολαία.

SMART Ενέργεια

Ενεργειακές αναβαθμίσεις σε κτήρια του Δήμου και συστήματα ελέγχου και ρυθμίσεων των ενεργειακών καταναλώσεων.

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει εγκριθεί η πρώτη Δημοτική Ενεργειακή Κοινότητα στην Ελλάδα.

SMART Συγκοινωνίες

Οι έξυπνες στάσεις λεωφορείων έχουν αγοραστεί και μέσα στον μήνα θα αρχίσει η εγκατάσταση.

SMART Άρδευση

Το λογισμικό είναι έτοιμο, ο Smart έλεγχος αέρα και οι μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν μπει και οι αισθητήρες εδάφους θα μπουν σε ένα περίπου μήνα.

SMART  Έλεγχος αέρα

Έχουν δημιουργηθεί τρεις σταθμοί ελέγχου αέρα και μετεωρολογικών δεδομένων (Δημαρχείο Κηφισιάς,  και Δημοτικά Καταστήματα Νέας Ερυθραίας Εκάλης).

SMART Διαβάσεις

Μέσα στον μήνα θα αρχίσει η εγκατάσταση των Έξυπνων Διαβάσεων.

SMART Πυροπροστασία

Έχουν τοποθετηθεί ειδικοί αισθητήρες- ανιχνευτές καπνού από φωτιά σε σημεία στο δάσος Φασίδερι. Όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν καπνό, φεύγει σε ζωντανό χρόνο σήμα στο Smart City Control Room του Δήμου μας, στην Πυροσβεστική, στην Πολιτική Προστασία, στους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Κηφισιάς, καθώς και στα smart phones που έχουν δηλωθεί στο σύστημα. Η ανίχνευση της φωτιάς γίνεται στα πολύ αρχικά της στάδια και οι ομάδες πυρόσβεσης ενημερώνονται σε ζωντανό χρόνο.

Μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έχει εγκριθεί χρηματοδότηση για την επέκταση και σε άλλα σημεία δασικής έκτασης. 

SMART Κέντρο ελέγχου

Το Smart City Control είναι έτοιμο και γίνεται στο claud. Όλα τα δεδομένα πηγαίνουν στα computer και smart phones τον αρμοδίων.

Η Κηφισιά προχωράει στο αύριο