Παράταση έως τις 30 Ιουνίου δίνεται στους πολίτες, προκειμένου να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου δίνεται στους πολίτες, προκειμένου να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους.

Υπενθυμίζεται πως η δήλωση γίνεται μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας, η οποία βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr, καθώς και στον ιστότοπο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας civilprotection.gov.gr.


Δήλωση καθαρισμού για το μητρώο οικοπέδων του gov πρέπει να κάνουν όσοι έχουν οικόπεδα ή γεωτεμάχια κάτω από τις παρακάτω συνθήκες:
 

  • Θα πρέπει τα οικόπεδα και οι ακάλυπτοι χώροι, να βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων
  • Θα πρέπει τα οικόπεδα και οι ακάλυπτοι χώροι να βρίσκονται σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,
  • Θα πρέπει τα οικόπεδα και οι ακάλυπτοι χώροι να βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των περ. “(α)” και “(β)” και εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα,


Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης, οι πολίτες θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα τα οποία μπορεί να αγγίξουν και τις 54.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι ακόμα και αυτοί που έχουν δηλώσει χειρόγραφα στον Δήμο τον καθαρισμό των οικοπέδων τους είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Διευκρινήσεις, βοήθεια και υποστήριξη από τον Δήμο μας, παρέχονται στο τηλέφωνο 213-2140211 (αρμόδιος υπάλληλος κ. Δημητρακόπουλος)

 

Πατήστε το σύνδεσμο https://akatharista.apps.gov.gr/

 

 

Alt