Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ

Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου προεξάρχοντος του Δία κατέβηκαν στη θεατρική σκηνή για τις ανάγκες μιας πρωτότυπης θεατρικής παράστασης που αναφέρεται στη δημιουργία του κόσμου. Προμηθέας και Επιμηθέας, δυο Τιτάνες, παίρνουν εντολή από τον Δία να δημιουργήσουν τα πλάσματα που θα κατοικήσουν επάνω στη γη και εκεί  δίνεται η δυνατότητα στους ηθοποιούς να επικοινωνήσουν με την πιτσιρικαρία που είχε κατακλείσει το αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, υποβάλλοντας τους παράλληλα σε τεστ εξυπνάδας όπου οι μικροί κατέπληξαν τα μεγάλα παιδιά -τους γονείς τους και όχι μόνο- που παρακολούθησαν την ευχάριστη αυτή παράσταση από τις κερκίδες.

Στον ρόλο του Δία αλλά και στη σκηνοθεσία ο Θανάσης Αλφόνσο, ο οποίος με το χιούμορ του μπλέκοντας τη μυθολογία με τη σημερινή πραγματικότητα και με τις ατάκες του, κατέκτησε το κοινό. Άξιοι στους ρόλους τους επίσης οι Ιούλιος Καίσαρας Αθανασίου, Σπύρος Στελιανέσης, Βίκυ Θεοφανάκη, Μαρίνα Λυσάνδρου. Την επιβλητική αφήγηση έκανε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας. Χειροκροτήματα αλλά και πολλά γέλια και χαρά από τους μικρούς καθώς τους προσφέρθηκαν απλόχερα δώρα από τον χορηγό της παράστασης που ήταν η Pelikan.

Παρούσα και η γνωστή κυρία της σκηνής και Πρόεδρος του ιδρύματος "Το Σπίτι του Ηθοποιού" Άννα Φόνσου, η οποία παρέλαβε μια μικρή οικονομική ενίσχυση για τον κοινωνικό σκοπό που υπηρετεί το ίδρυμα. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στον χαιρετισμό επισήμανε τον διδακτικό χαρακτήρα του έργου προς τα παιδιά της μάθησης και της προόδου, αναφέρθηκε στον ιερό ρόλο που επιτελεί το ίδρυμα "Το Σπίτι του Ηθοποιού" και ειδικά στην κα Φόνσου, στην οποία και επέδωσε τιμητική πλακέτα του Δήμου μας.