ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΤΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ετεροχρονίστηκε και στον Δήμο μας και πως αλλιώς αφού η τραγωδία των Τεμπών δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο κανέναν Έλληνα ούτε και παγκόσμιο πολίτη.

Στην αίθουσα Πολιτισμού "Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος" στο Δημαρχείο της Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε η αφιερωματική μουσική βραδιά προς τιμήν της γυναίκας - μητέρας - αδελφής - γιαγιάς αλλά και της γυναίκας φίλης, αφού προηγήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των αθώων θυμάτων της τραγωδίας.

Με μουσικό αφιέρωμα προς τις ψυχούλες που έφυγαν την "Άδεια μου αγκαλιά" σε στίχους Δ. Σαββόπουλου και μουσική Nick Cave, ξεκίνησε η βραδιά από τη γνωστή σοπράνο Κρίστυ Καθαρίου. Ακολούθησαν ιταλικές καντσονέτες, γαλλικές κλασικές μελωδίες, η Κάρμεν του Μπιζέ όπου οι νότες της φωνής της σοπράνο ανέβηκαν σε τόσο υψηλή τονικότητα με αποτέλεσμα να σπάσουν και τα κρύσταλλα του προβολέα. Επίσης ακούστηκαν και συνάρπασαν το κοινό αξέχαστες μελωδίες  όπως "Those were the days", ρωσικές μπαλάντες, ο πόνος της Κάρμεν, ο έρωτας της Ιουλιέτας, το γήινο τέλος της Δαλιδά. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, που κράτησε με την ακάματη Κρίστυ τρεις ολόκληρες ώρες (!) ακούστηκαν αξεπέραστες μουσικές επιτυχίες των Πλέσσα, Χατζηνάσιου, Γιαννίδη, Αττίκ, Μουζάκη, Κατσαρού, Καπνίση, Χαιρόπουλου τραγουδισμένες από τις πιο σημαντικές κυρίες της ελληνικής μουσικής  πίστας όπως τις Βέμπο, Δανάη, Τζένη Βάνου, Κλειώ Δερνάδου, Μαρινέλα.

Η βραδιά που συνοδεύτηκε από τα ατελεύτητα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κοινού έκλεισε με το "Time to say goodbye" ή "Con te partirò" κι όμως κανείς δεν ήθελε να εγκαταλείψει την αίθουσα.

Ήταν μια βραδιά όπου η μουσική τέχνη με τη γνωστή σοπράνο Κρίστυ Καθαρίου καθώς και η αφήγηση, προσομοιώθηκαν με την γυναικεία ύπαρξη σε όλες της τις εκφάνσεις. Συνταξιδιώτες της οι: Σμαράγδα Αποστολάτου (επιλογή κειμένων, αφήγηση) και ο φοιτητής της φαρμακευτικής Ιωάννης Βογιατζόγλου (παρουσίαση). Μαέστρος και ενορχηστρωτής Αιμίλιος Μπάλτας (Πιάνο – τραγούδι), βιολί Illirjian Mehilli, κλασική κιθάρα Bledi Telha, ηλεκτρικό μπάσο Δημήτρης Ντούτσουλης, κρουστά Νάνσυ Αγγελάκη.