Καλοκαιρινός Παιδότοπος της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς

29/06/2020 - 13:00

260 μαθητές φιλοξενούνται στον Καλοκαιρινό Παιδότοπο του Δήμου Κηφισιάς

Σε ασφαλές, γνώριμο και ευχάριστο περιβάλλον τα παιδιά του Δήμου μας, συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Καλοκαιρινού Παιδότοπου του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» του Δήμου Κηφισιάς.

Ο καλοκαιρινός παιδότοπος φιλοξενεί 260 μαθητές και μαθήτριες από 5,5 έως και 12 ετών,  σε 6 σχολεία του Δήμου μας. Έμπειρο προσωπικό 80 εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί διαφορών ειδικοτήτων δίνουν έμφαση σε βιωματικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια με σκοπό την πνευματική και σωματική άσκηση των παιδιών. Επίσης τηρούνται  όλα τα μέτρα ασφαλείας του ΕΟΔΥ, με διπλή καθαριότητα (12 εργαζόμενοι) και απολύμανση όλων των χώρων στα διαλείμματα, αντισηπτικά στις αίθουσες και νοσηλεύτριες στα σχολεία τα οποία διαθέτουν αίθουσα για αναρρωτήριο.

Φέτος είναι  μειωμένος ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, μόλις 12 παιδιά τα οποία παρακολουθούν μαθήματα όπως Μουσική, Γυμναστική, Εικαστικά, Θεατρική αγωγή κ.α.

Στα πλαίσια του «Καλοκαιρινού Παιδότοπου» ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει οι μαθητές για το μάθημα της Κηπουρικής. Οι μικροί κηπουροί μαθαίνουν για τη σημασία του νερού, τις καλλιεργητικές πρακτικές αλλά και για την ανακύκλωση των υλικών. Σύντομα τα παιδιά θα δημιουργήσουν τον δικό τους κήπο!

Λόγω της υγειονομικής κρίσης και με υπευθυνότητα κι αγάπη για τα παιδιά και τις οικογένειές τους φέτος δε θα υπάρξει γιορτή για τη λήξη του προγράμματος. Όπως μας ενημερώνει η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα Κατερίνα Καραλή, θα διεξαχθεί σε κάθε σχολείο ένας διαγωνισμός. Τα παιδιά  θα  ακούσουν τα "Κύματα" του Στ. Σπανουδάκη και θα εκφράσουν τις  σκέψεις και τα συναισθήματά τους ζωγραφίζοντας ή γράφοντας ένα κείμενο. Θα βραβευτούν μια ζωγραφιά κι ένα κείμενο σε κάθε σχολείο. 

 

ΣΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ  << ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ 2020>>

   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ  ΣΤΑ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΕΙΑ: 
 
    1ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ( Κορίνθου 12, Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ)
    5ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΚΗΦΙΣΙΑΣ ( Μπακογιάννη 31 , Α. Κηφισιά) 
    7ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ( Πλατεία  Πολιτείας)
    8ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ( Ναυπλίου & Πελοποννήσου, Αδάμες) 
  
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ   9:00-13:00   ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

____________________________

Το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» του Δήμου Κηφισιάς θα πραγματοποιήσει και φέτος το καλοκαίρι, το πρόγραμμα «Καλοκαιρινός Παιδότοπος», τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας του ΕΟΔΥ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση παιδιών από 5,5 έως και 12 ετών, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, με ψυχαγωγικά προγράμματα, διαγωνισμούς, εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες όπως μουσική, εικαστικά, γυμναστική και θεατρικό παιχνίδι.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 6/7/2020 έως και τις 31/7/2020  καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-14.30.

Συμπλήρωση αιτήσεων  από Δευτέρα 29 Ιουνίου έως & Πέμπτη  2  Ιουλίου 2020 . Παραλαβή αιτήσεων και δικαιολογητικών στα γραφεία της Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Κηφισιάς και ώρες 9.00- 13.00 (Διονύσου 73 και Γορτυνίας)

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» Κατερίνα Καραλή μας ενημερώνει για τα σχολεία υλοποίησης του προγράμματος, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα μέτρα ασφαλείας. (ΕΔΩ)

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ