ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

09/09/2023 - 18:15

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας  ΚΕΘΙ (ΝΠΙΔ που υπάγεται στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας) διοργανώνουν επιμορφωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις υποψήφιες γυναίκες των συνδυασμών καθώς και ήδη εκλεγμένες από τους συνδυασμούς του Δήμου Κηφισιάς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Το  επιμορφωτικό  πρόγραμμα αποσκοπεί στην υποστήριξη τόσο των αιρετών όσο και των υποψηφίων γυναικών, προκειμένου να διευρυνθεί η συμμετοχή τους σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και να ενισχυθεί η εκπροσώπησή τους στους πολιτικούς θεσμούς.

Η συγκεκριμένη επιμορφωτική δράση παρέχει ενημέρωση σχετικά με τα αίτια του φαινομένου της υποεκπροσώπησης των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, ενημέρωση για τις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές ισότητας και ευαισθητοποίηση γύρω από τη σχέση φύλο και πολιτική διαδικασία. Προσφέρει επίσης βιωματικά εργαστήρια που στοχεύουν στην ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών με παιγνίδια ρόλων και ασκήσεις πάνω στις θεματικές ενότητες: 1) Φύλο Κοινωνία Πολιτική και 2) Πολιτική Επικοινωνία.

Η διάρκεια της δράσης είναι διήμερη και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 10:00-17:00 και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 10:00-15:00 στη Βίλα Δροσίνη. Η εισηγήτρια της θεματικής ενότητας «Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική» είναι η κυρία Κωνσταντίνα Σκλάβου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΕΙΦ) Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η εισηγήτρια της θεματικής ενότητας «Πολιτική Επικοινωνία» είναι η κυρία Ελένη Κατωπόδη, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος και Ειδική Σύμβουλος της Δημάρχου Νέας Ιωνίας σε Θέματα Ισότητας των Φύλων - Πρόληψης και Καταπολέμησης όλων των μορφών Έμφυλης Βίας.  Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στις συμμετέχουσες.  

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ