Αθλητικό Καλοκαίρι 2020

23/06/2020 - 07:15

Ζωγραφίζω το άθλημα που μου άρεσε περισσότερο στο‘ Αθλητικό Καλοκαίρι 2020 ‘.

Οι διοργανωτές του Αθλητικού Καλοκαιριού 2020, ζήτησαν από τα παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, να αποτυπώσουν με μια ζωγραφιά τους το άθλημα που τους άρεσε περισσότερο από αυτά που γνώρισαν κατά τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι, να εκφραστούν τα παιδιά δημιουργικά και να αποτυπώσουν την εμπειρία τους αλλά και την προτίμησή τους έτσι ώστε και να αναδειχθούν οι καλλιτεχνικές τους δεξιότητες αλλά και ποιο άθλημα τα προσέλκυσε περισσότερο .

Τις ζωγραφιές θα κοιτάξει αύριο Παρασκευή 17/7/2020 με την καλλιτεχνική του ματιά, ο πρώην διεθνής Τερματοφύλακας αλλά και Ζωγράφος κ. Τάκης Οικονομόπουλος. Οι ζωγραφιές που θα ξεχωρίσουν, θα προβληθούν στη σελίδα του facebook του Νομικού Προσώπου Ν.Π.Δ.Δ. ‘ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ’.

Για τις τέσσερις (4) καλύτερες ζωγραφιές ( Νήπια, Α΄-Β΄, Γ΄-Δ΄, Ε΄-ΣΤ΄ Δημ.Σχολείων) θα δοθεί ένα αναμνηστικό δώρο και η καλύτερη όλων θα αναρτηθεί μέχρι το επόμενο Αθλητικό Καλοκαίρι στον πίνακα ανακοινώσεων του Ζηρινείου.

Ο Υπεύθυνος Αθλητισμού
Δημοτικός Σύμβουλος
Νικήτας Κόκκαλης

Αθλητικό Καλοκαίρι στο Δημοτικό Στάδιο Ιωάννης Ζηρίνης και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πολιτεία

Διαφορετικό από τα προηγούμενα, λόγω του κορονοιού είναι φέτος το Αθλητικό Καλοκαίρι του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου.
Οι φετινές καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου Κηφισιάς, πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς «Ζηρίνειο» και στο Αθλητικό Κέντρο Πολιτείας και δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα καθημερινό πρόγραμμα (7.30-14.00) σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας.
Φέτος τα τμήματα είναι ολιγομελή 6 έως 10 παιδιά. Συνολικά το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν 110 παιδιά, 75 στο Ζηρίνειο και 35 στο Αθλητικό Κέντρο Πολιτείας.
Μάλιστα φέτος εκτός από την απαραίτητη όπως κάθε χρόνο παρουσία γιατρού σε κάθε αθλητικό κέντρο πραγματοποιείται θερμομέτρηση κατά την είσοδο των παιδιών ενώ υπάρχουν αντισηπτικά σε εμφανή σημεία των εγκαταστάσεων. Οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής προτείνουν τρόπους άθλησης που βοηθούν στην τήρηση των αποστάσεων.
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και αθλήματα του Κλασικού Αθλητισμού. Την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος ο εκπαιδευτής -προπονητής Γιάννης Ραβανόπουλος, έφερε τους μικρούς μαθητές σε επαφή με το αγώνισμα του ακοντίου με την προσομοίωση του turbojav του ακοντιστή Τομ Πετράνοβ .
Καθημερινά κοντά στους μικρούς μαθητές είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Νικήτας επιβλέποντας τη λειτουργία του Αθλητικού Καλοκαιριού, κάτω από την καθοδήγηση των γυμναστών και φροντιστών.

Ένα διαφορετικό ‘Αθλητικό Καλοκαίρι’ με περισσότερους κανόνες στο παιχνίδι και την άθληση...

- Το Πρόγραμμα ‘Αθλητικό Καλοκαίρι 2020’ διοργανώνεται από τον Δήμο Κηφισιάς. Παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται στα παιδιά των δημοτών και κατοίκων Κηφισιάς με αποδεικτικό την βεβαίωση κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ.

- Αφορά παιδιά που έχουν τελειώσει το Νηπιαγωγείο έως και παιδιά που έχουν τελειώσει την ΣΤ΄ Δημοτικού.

- Θα λειτουργήσει από 29 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:30-14:00.

- Για λόγους υγιεινής τα παιδιά θα πρέπει να έχουν από το σπίτι τους το κολατσιό τους (κρύο σάντουιτς, φρούτο, χυμό κ.α.) που δεν χρειάζονται ψυγείο, ενώ θα παρέχεται σε κάθε παιδί ένα μπουκαλάκι νερό.

Μαζί τους επίσης, θα πρέπει να έχουν και αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκια.

Αναλυτικές πληροφορίες για την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων θα δίνονται κατά την εγγραφή.

- Για την εγγραφή των παιδιών θα πρέπει να προσκομιστεί ιατρική βεβαίωση από Παιδίατρο που θα πιστοποιεί ότι το παιδί είναι υγιές καρδιολογικά και δερματολογικά ώστε να μπορεί να λάβει μέρος στις αθλητικές δραστηριότητες και στην πισίνα.

- Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί με αθλητικές δραστηριότητες στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο και στο Δ.Α.Κ. Πολιτεία.

- Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων έως 110 παιδιά ανά εβδομάδα και συγκεκριμένα έως 75 στο Ζηρίνειο και 35 στο Δ.Α.Κ. Πολιτεία.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 213.2007.208-210.8080527 - 210.8012549 -210.8081266- 210.8017976.

Εγγραφές από Τρίτη 23/6/2020 από τις 08:00- 19:00 και Σάββατο 27 /6 από 10:00-15:00 στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο

(Λεωφόρος Κηφισίας 192).

ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ