ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Επανεκδόθηκαν επικαιροποιημένα από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου ψηφίσματα διαμαρτυρίας με τα οποία εκφράζεται για μία ακόμη φορά η αμετάκλητη και αδιαπραγμάτευτη διαφωνία στην επιχειρούμενη εγκατάσταση διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου αλλά κάθε είδους και μορφής διοδίων στην περιοχή .

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου καθώς έχουν ήδη συμπληρωθεί 45 ημέρες από την αποστολή εγγράφου προς τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο, στην οποία ο Δήμος μας ζητούσε τη χορήγηση στοιχείων για τη στατική επάρκεια της γέφυρας Βαρυµπόµπης.

Δείτε το ψήφισμα του Δ.Σ. Κηφισιάς:

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αμετάκλητη και αδιαπραγμάτευτη διαφωνία του στην εγκατάσταση διοδίων στους Α/Κ Βαρυµπόµπης – Αγίου Στεφάνου, αλλά και σε κάθε είδους και μορφής διοδίων στην περιοχή µας, καθώς θα επιφέρουν σοβαρότατα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα στον αστικό ιστό του Δήμου και θα επιβαρύνουν αδικαιολόγητα τους δημότες µας.

Κρίνεται επιτακτική η τροποποίηση της υπ’αρ.126119/8-2-2007 Κ.Υ.Α. Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ, τμήμα Μεταμόρφωση – Υλίκη» (όπως ισχύει), ώστε να µην ισχύσει η λειτουργία διοδίων στους δύο κόμβους ούτε νέες ρυθμίσεις στον κόμβο Ελαιών και Ερμιόνης του Δήμου Κηφισιάς κατόπιν κατεδάφισης της γέφυρας Βαρυμπόμπης. Άλλωστε δεν προσκομίζεται οποιοδήποτε στοιχείο επικινδυνότητας, ή στατικής, ή κυκλοφοριακής ανεπάρκειάς της.

Ως προς τις συμβατικές υποχρεώσεις της Πολιτείας, ζητούμε να εξευρεθεί άλλη ισοδύναμη λύση που να µην επιβαρύνει καμία περιοχή, πολύ περισσότερο όταν δεν έχει προηγηθεί καμία σχετική επένδυση στις οδικές υποδομές της.