ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Βίλλα Κώστα, παρουσία του Δήμαρχου Κηφισιάς, κ. Γιώργου Θωμάκου και του προέδρου του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, η τελετή λήξης του Προγράμματος καθώς και η απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων.
 

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, τραπεζών & φορέων και πλήθος κόσμου.
 

Επτά ήταν οι ομάδες που προκρίθηκαν και συμμετείχαν στη τελική φάση των βραβείων.
 

Τα κριτήρια αξιολόγησης αφορούσαν στα εξής πεδία:

  • Καινοτομία - Πρωτοτυπία Ιδέας
  • Βαθμό που το προϊόν/υπηρεσία καλύπτει ανάγκες της αγοράς
  • Εφικτότητα υλοποίησης Ιδέας
     

Τα αποτελέσματα για τα τρία βραβεία των 3.000, 2.000 και 1.000 ευρώ, αντίστοιχα, (χορηγίες των Τραπεζών Eurobank και Πειραιώς) ανακοίνωσε ο κ. Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, Διευθύνων Σύμβουλος της συνεργαζόμενης με το Δήμο Κηφισιάς εταιρία, PRISMA CONSULTING

 

1ο Βραβείο: STUDIO INCEPTICA

Η επιχειρηματική ιδέα αφορά σε μια συσκευή για την διευκόλυνση της ανάγνωσης μουσικών κειμένων από άτομα με προβλήματα όρασης, χρησιμοποιώντας τη μουσική έκφανση της γραφής Braille.

Την βράβευση έκανε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θ. Θωμάκος.


2ο Βραβείο: INAGROS

Ένα τεχνολογικό πολυεργαλείο, το οποίο στοχεύει να βελτιώσει τις μεθόδους της αγροτικής παραγωγής και να γεφυρώσει αποδοτικά το χάσμα μεταξύ του αγρότη και του γεωπόνου.

Την απονομή του βραβείου έκανε ο κ. Χάρης Λαμπρόπουλος Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ - Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών & ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών. 


3ο Βραβείο: MEMNESHOW

H ομάδα MEMNΕSHOW οργανώνει “Live Escape Games” - «Ζωντανά Παιχνίδια Απόδρασης» βασισμένα στο ιστορικό πλαίσιο μιας περιοχής και κατευθυνόμενα από διπλωματούχους ξεναγούς.

Την βράβευση έκανε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Αγορά Εργασίας κ. Βαγγέλης Αυλήτης.

 


Τιμητική Διάκριση για τη συμμετοχή τους πήραν τα επιχειρηματικά σχήματα:

 

  • PROACTIVE
  • AIRBOOKING
  • HOMODELPHINUS
  • SERIOUSLOGIC