ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς στους ωφελούμενους ανέργους με σκοπό την εργασιακή τους αποκατάσταση και την κοινωνική τους επανένταξη, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Θωμάκου και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Επιχειρηματικότητας και Διεθνών Σχέσεων κ. Γιάννη Παντελεάκη, συνεχίζεται μία σημαντική δράση που έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια με στόχο τη διασύνδεση με την τοπική αγορά εργασίας.

Οι κεντρικοί άξονες της δράσης είναι:

Συνεργασία με επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Δήμο Κηφισιάς με σκοπό την απασχολησιμότητα των ανέργων.

Ενημέρωση των ανέργων για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην περιοχή.

Προετοιμασία των ανέργων ως προς την υποψηφιότητά τους για τη διαθέσιμη θέση εργασίας.

Η συνεργασία αυτή δίνει τη δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις αφενός να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δράσεις σε θέματα απασχολησιμότητας ανέργων της περιοχής και αφετέρου να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της τοπικής ανεργίας.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, έχουν πραγματοποιηθεί τα πιο κάτω:

Καταγραφή και επικαιροποίηση των στοιχείων των επιχειρήσεων που εδρεύουν στο Δήμο Κηφισιάς.

Κατηγοριοποίηση και επικαιροποίηση των ωφελούμενων ανέργων, σύμφωνα με την ηλικία, εκπαιδευτικό υπόβαθρο, επαγγελματική εμπειρία και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Επιλογή επιχειρήσεων για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συμμετέχουν ήδη οι περισσότερες επιχειρήσεις των σουπερμάρκετ της περιοχής καθώς επίσης και εκπρόσωποι του κλάδου αγοράς προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, εμπορικά καταστήματα και φυτώρια.

Συνεργασία και υποστήριξη από τον Εμπορικό Σύλλογο Κηφισιάς κοινοποιώντας τη δράση στα μέλη του και κινητοποιώντας τα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προκύψει κάποιες διαθέσιμες θέσεις εργασίας κυρίως στα σουπερμάρκετ και σε εμπορικά καταστήματα, έχουν κοινοποιηθεί βιογραφικά ανέργων στις επιχειρήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί συνεντεύξεις. Για τη φετινή περίοδο πραγματοποιήθηκαν τρεις προσλήψεις, μία σε σουπερμάρκετ και δύο σε εμπορικό κατάστημα.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του Δήμου Κηφισιάς για την ανάπτυξη συμβουλευτικών δράσεων προς τους ανέργους και προώθηση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας, οι οποίες υποστηρίζονται από το Τμήμα Κοινωνικού Σχεδιασμού με επικεφαλής την κ. Ζωή Παπαδάτου, και από το Τμήμα Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού με επικεφαλής τον Διευθυντή Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας, Οργάνωσης και Πληροφορικής, κ. Αλέξανδρο Σουλαχάκη