ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΑΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Την Πέμπτη 7-3 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Ανοικτός Καφές για το 2019. Ήταν ένας ανοιξιάτικος καφές με άρωμα διακόσμησης που πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο Μέντα Café και συγκεκριμένα στο ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ  με  ομιλητές, ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στον χώρο αυτό και αυτό το μαρτυρά το μεγάλο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους.

 

Οι ομιλητές :

 

1. Τζίνα Δελλασούδα  εικαστικός (απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών) με γνώσεις και εμπειρία στην διακόσμηση και έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών εκθέσεων του Χώρου Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ. Μίλησε για τον ρόλο του έργου τέχνης στη διακόσμηση και  μας έδωσε πρακτικές συμβουλές προκειμένου να επιτύχουμε αρμονικούς χρωματικούς συνδυασμούς στον χώρο μας.

 

2.  Γιώργος Φωτόπουλος, συνιδρυτής και product manager του HouseID και η Νάντια Μητροκανέλου, συνιδρύτρια και creative director του HouseID,  παρουσίασαν  τη startup εταιρεία τους.

Το House ID είναι μία πλατφόρμα όπου εύκολα μπορεί κάποιος να δει τι έπιπλα & είδη décor υπάρχουν στην Αττική και πού ακριβώς βρίσκονται. Θέτει στη διάθεση του ενδιαφερόμενου υψηλής αισθητικής έπιπλα και είδη σπιτιού που διατίθενται στην πόλη μας και δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τα καταστήματα στα οποία μπορεί ο ενδιαφερόμενος να τα δει και να τα δοκιμάσει. Στο HouseID θα βρει κανείς τόσο αναγνωρισμένα brands, όσο και ανερχόμενους νέους σχεδιαστές ,καλλιτέχνες και τοπικούς κατασκευαστές καθώς κύριο μέλημά της ομάδας του HouseID είναι να συμβάλλει στην προώθηση του εγχώριου design.

 

3. Ηλίας Καραντωνίου, Interior Designer, ambassador της εταιρείας BOSCH, μέσα από τη συνεργασία του με το Κολλέγιο Ψυχικού και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, πραγματοποιεί σεμινάρια στο DIY(DO IT YOURSELF). Τα τελευταία τρία χρόνια σε συνεργασία με τον παιδικό σταθμό DorothySnot, τα παιδιά παίρνουν γνώσεις αριθμητικής και φυσικής μέσα από τη διαδικασία των κατασκευών.Μας μίλησε για ιστορίες DIY, για τα ενδιαφέροντα μαθήματα στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και  έδωσε συμβουλές για εύκολες λύσεις διακόσμησης και αναδιοργάνωσης του προσωπικού μας χώρου.

 

Στο τέλος της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι ήταν καταιγιστικοί με τα ερωτήματα τους προς τους ομιλητές τα οποία οδήγησαν σε μια μακρά διαδραστική συζήτηση περίπου 1.30 ώρας. Στην εκδήλωση επικράτησε ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα προσφέροντας άνεση και στις δύο πλευρές.