O Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στο Φεστιβάλ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

O Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στο Φεστιβάλ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 1ο Athens Innovation Festival , στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20-21-22 Νοεμβρίου 2017.

Τρεις ημέρες αφιερωμένες στην καινοτομία, τις τεχνολογικές εξελίξεις, το επιχειρείν σε όλες τις εκφάνσεις του, με πολλές ευκαιρίες για ενημέρωση, εκπαίδευση, δικτύωση και δυναμικές συνέργειες.

Στην γιορτή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας συμμετέχει και  ο Δήμος Κηφισιάς με δικό του περίπτερο όπου θα διανέμεται ειδικό φυλλάδιο με όλες τις δράσεις επιχειρηματικότητας που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

To φεστιβάλ διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και τους Industry Disruptors – Game Changers και τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014-2019 ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΔΕΚ 2014   Γυναικεία Επιχειρηματικότητα - «Επιχειρείν εν μέσω κρίσης» 

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε τις γυναίκες που τολμούν να δημιουργήσουν ή να εξελίξουν μια δική τους επιχείρηση σε περίοδο οικονομικής ύφεσης αλλά και να εμπνεύσει αυτές που αναζητούν την επιχειρηματική ευκαιρία.

ΝΟΕ 2015  «Εμπνέομαι- Τολμώ-Επιχειρώ»

ΝΟΕ 2016    «Ευ Επιχειρείν»

Νέοι και επιτυχημένοι στον χώρο τους επιχειρηματίες παρουσίασαν την δική τους ενδιαφέρουσα προσωπική ιστορία, διαδραστικά και σε συνεχή διάλογο με τα παιδιά.

ΙΟΥΝ 2016 «Επιχειρώ Νεανικά»

ΙΟΥΝ 2017 «Οι μαθητές επιχειρούν»

Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς συμμετέχουν και να διακρίνονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», Euroschola, MUN.

IAN 2017 «Κηφισιά, ένα αληθινό παραμύθι»

Δημιουργία ντοκιμαντέρ από μαθητές για την ανάδειξη της ιστορίας και την προβολή της Πόλης.

ΦΕΒ 2017   - 1ο Συμπόσιο Επιχειρηματικής Ανθοκομίας

Το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Ανθοκομίας

ΦΕΒ 2017   - 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού                              

Προώθηση συνεργασιών μεταξύ νέων της πόλης μας για την επίτευξη συγκεκριμένου στόχου. Ενδυνάμωση του ομαδικού πνεύματος, και της ενεργής συμμετοχής στα δρώμενα της πόλης.

Ανοικτός Καφές – Ιστορίες Επιχειρηματικής Επιτυχίας

ΟΚΤ 2017

ΝΟΕ 2017

ΔΕΚ 2017

Παρουσίαση ελληνικών προσπαθειών στο «επιχειρείν» και στις νέες τεχνολογίες προκειμένου να παρακινήσουν και να εμπνεύσουν μελλοντικούς επιχειρηματίες.

ΔΕΚ 2017   ─  Ημέρα Σταδιοδρομίας

Hμερίδα με εργαστήρια αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων.  Προσωπικό coaching για ανέργους όλων των ηλικιών αλλά και εργαζόμενους που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αναζήτηση εργασίας.

ΕΤΗΣΙΑ ΔΡΑΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΙΟΥΛ 2016 – ΙΟΥΛ 2017

 04-07-2016    ─   Τελετή έναρξης

Ο Δήμος Κηφισιάς με γνώμονα  την προώθηση της νεανικής  επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών δίνει τη δυνατότητα σε νέες και νέους να «επιχειρήσουν».

12-12-2016  ─ Παρουσίαση και αξιολόγηση επιχειρηματικών σχημάτων

15 νέες επιχειρηματικές ιδέες παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Επιχειρηματικά Εργαστήρια:

Εξατομικευμένες Συμβουλευτικές υπηρεσίες από εθελοντές Συμβούλους και Μέντορες σε Digital Marketing, Business plan, Νομικών - Λογιστικών Ζητημάτων, Χρηματοδοτικών Εργαλείων, Στελέχωση κ.α.

05-07-2017Τελετή Λήξης & Απονομή Βραβείων

Η τελετή λήξης του Προγράμματος καθώς και η απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων με χορηγούς τις Τράπεζες Πειραιώς και Eurobank, πραγματοποιήθηκε στη Βίλλα Κώστα, παρουσία του Δήμαρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου, των Αντιδημάρχων,  των Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου: 1ο βραβείο Studio Inceptica, 2ο βραβείο Inagros, 3ο βραβείο Memneshow.