Iστορικό documentary για τη σφαγή της Χίου του 1822

Στις 15 Απριλίου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς η φιλόλογος Λίλα Παπαδημητρίου προσκεκλημένη του Συλλόγου Χίων Κηφισίας και Βορείου Αττικής παρουσίασε ένα ιστορικό documentary για τη σφαγή της Χίου του 1822 και τον Κωνσταντίνο Κανάρη τον μπουρλοτιέρη του Αιγαίου.

Το ακροατήριο παρακαλούθησε με μεγάλη προσήλωση ιστορικές στιγμές της Εθνικής παλιγγενεσίας.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στο τέλος της εκδήλωσης.

Το ιστορικό documentary έχει ήδη παρουσιαστεί 3 φορές στη Χίο καθώς και στο Ολοκαύτωμα των Ψαρρών τον Ιούνιο του 2018 παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ.Γιώργος Θωμάκος, ο αρχιπλοίαρχος κύριος Σκανδάλης ως εκπρόσωπος του αρχηγού του λιμενικού, ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Αθανάσιος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κηφισιάς κ.κ. Κυρίλου, ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Βασίλης,

οι καθηγητές Πανεπιστημίου κύριος Γιαλουρίδης και Σωτηρέλης, ο αντιδήμαρχος Εκάλης κύριος Αχιλέας Κουρέπης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Πόλυ Αστερίου,Έφη Κούτση, Λίλα Δραγώνα, Δημήτρης Σύριος, ο Πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών και της Ανθοκομικής κύριος Γιάννης Παντελεάκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας κ.Βαγγέλης Αυλίτης.

Άκρως τιμητική ήταν η παρουσία της οικογένειας Κανάρη.

Η κυρία Πλουμή Κανάρη , ο κ.Λυκούργος Κανάρης και η εγγονή Κανάρη.

Επίσης, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Τσάκου κύριος Βασίλης Τερζής.