5ος ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Με χαρά ξεκινάμε την παρουσίαση των ιδρυτών starups που συμμετέχουν στον 5ο κύκλο του προγράμματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς. 

Τις παρουσιάσεις όλων των ομάδων μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο Ανοικτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 18.30 στο καφέ Veniero στο Κεφαλάρι.

Δείτε τα πρώτα τέσσερα επιχειρηματικά σχήματα:

Η Νάνσυ Αράπογλου είναι μια έμπειρη επαγγελματίας με υπόβαθρο στον κλάδο της Αεροπορικής βιομηχανίας. Έχοντας εργαστεί ως International and Domestic Pricing Manager από το 2001 απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία λόγω της συνεργασίας της με διαφορετικούς πολιτισμούς, ανθρώπους και περιβάλλοντα. Είναι πιστοποιημένη Life Coach, με Certificate in Coaching - AC Accredited από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Διαχείριση Διαχωρισμού και Διαζυγίου Γονέων από το ίδιο ίδρυμα, καθώς και «The Science of Well Being – YALE UNIVERSITY». Είναι επίσης Holistic Integrative and Mindfulness Coach-ISCP Accredited. Ειδικεύεται στην καθοδήγηση νεαρών ενηλίκων (25-32 ετών) προς την ανεξαρτησία και την υπευθυνότητα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναλάβουν ενεργά τη ζωή τους και να προηγηθούν στις προκλήσεις της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής με αυτοπεποίθηση. Συχνά θα την ακούσεις να λέει: «Η επαγγελματική σου επιτυχία και η προσωπική σου εξέλιξη με αφορά. Εσένα;».

H Mαρίνα Παππά διδάσκει γιόγκα τα τελευταία 8 χρόνια. Έχει μαθητεύσει δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει ολοκληρώσει τα προγράμματα: 200h του Yoga & Budo center, 100h Teaching Skills της Abhaya Yoga, το εκπαιδευτικό της Aerial Life, το Bahiranga Restοrative & Healing Yoga Τherapy και τo Teacher Training course: Intermediate Series – Nadi Sodhana με τον Manju Jois, καθώς και πολλών ακόμη σεμιναρίων και εργαστηρίων που επικεντρώνονται στη γνώση του φυσικού, νοητικού και ενεργειακού σώματος. Mέσα από την μελέτη των εναλλακτικών επιστημών συνειδητοποίησε την θεραπευτική δύναμη του νερού, το οποίο την ενέπνευσε ώστε να δημιουργήσει ένα θεραπευτικό κέντρο με στόχο την αποκατάσταση και διατήρηση της ισορροπίας, υγείας και ζωντάνιας. H Mαρίνα είναι πτυχιούχος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, με σπουδές στον Ελληνικό πολιτισμό, και έχει εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης ως γραφίστας για 3 δεκαετίες. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.


 Η Ελένη Μπαμπαλούκα είναι Founder της FitNPass, μιας ολιστικής πλατφόρμας γυμναστηρίων και γυμναστηριακών χώρων με στόχο να κάνει τους κατοίκους της Αθήνας πιο χαρούμενους και πιο fit. Με σπουδές στην Ολλανδία και πολυετή παραμονή στο εξωτερικό έχει καταφέρει να χτίσει μια σημαντική πορεία στον κλάδο των data analytics. Με αγάπη στη φυσική κατάσταση θέλησε να φέρει την εμπειρία που είχε χρησιμοποιώντας παρόμοια tools του εξωτερικού στην Ελλάδα και να στήσει μια data driven εταιρία, η οποία θα βασίζεται στο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των διαφορετικών ομάδων που συμμετέχουν. Η Fit N pass διαμορφώνεται γρήγορα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες συγκέντρωσης γυμναστηρίων στην αγορά και η προσέγγιση με βάση τα δεδομένα έχει θέσει ένα νέο πρότυπο στον κλάδο. Το πάθος της Ελένης για τη φυσική κατάσταση συνεχίζει να εμπνέει την ομάδα της να ξεπεράσει τα όρια του δυνατού με στόχο η Fit N Pass να αναγνωριστεί ως κορυφαίος ειδικός στον κλάδο της γυμναστικής.

Η Δέσποινα Αδαμοπούλου σπουδάζει στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ, στο τέταρτο έτος. Έχει συνεισφέρει εθελοντικά σε ποικίλες δράσεις του Ιδρύματος, όπως σε αυτή του 3ου ΟΠΑ Run, του αγώνα δρόμου του Πανεπιστημίου ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας, ενώ μόλις στο δεύτερο έτος των σπουδών της ξεκίνησε την Hearthy, μια startup που αξιοποιεί τα κομμένα μαλλιά για τη δημιουργία ενός καινοτόμου, κομποστοποιημένου λιπάσματος. Η ιδέα της Hearthy καλλιεργήθηκε αρχικά μέσω του προγράμματος IDEA που συντόνιζε το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin, έπειτα έλαβε μέρος σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και από τότε προσπαθεί να συνδέεται με κάθε καινοτόμο περιβάλλον που μπορεί. Παράλληλα με τις σπουδές της και την startup, η Δέσποινα έμεινε για ένα εξάμηνο στην Πράγα, μέσω του προγράμματος Erasmus, ενώ τους τελευταίους έξι μήνες εργάζεται στο Κέντρο ACEin ως Project Assistant & Marketing Specialist

Ο Έριαλ Σέγι είναι τεταρτοετής φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση και έχει εργαστεί σε μεγάλους οργανισμούς της χώρας. Αρχικά, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις Οικονομικές Υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος καθώς και στην Παπαστράτος, στο Reporting & Systems, του εμπορικού τμήματος της εταιρείας.

Από τον Απρίλιο του 2022 έως και τον Αύγουστο του 2022, ήταν φοιτητής Εrasmus στο Πανεπιστήμιο του Άουγκσμπουργκ, στη Γερμανία. Ο Εριάλ είναι συν-ιδρυτής της startup, Hearthy, όπου μαζί με την ομάδα του, έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα αξιοποίησης των κομμένων μαλλιών, για την δημιουργία ενός κομποστοποιημένου λιπάσματος. Μαζί με την συν-ιδρύτρια της Hearthy, Δέσποινα Αδαμοπούλου, κατάφεραν να μπουν στην λίστα 30 Under 30 της Forbes Greece για το 2023.