4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων

Παγκόσμια Ημέρα, σήμερα για τα Αδέσποτα Ζώα. Ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι τα ζώα δεν είναι μόνο για συντροφιά αλλά χρειάζονται και τη φροντίδα όλων μας. H στάθμη πολιτισμού μιας κοινωνίας δύναται να κριθεί και από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει  τα αδύναμα μέλη της αλλά και  τα ζώα. Πόσο μάλλον τα αδέσποτα, που λόγω της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης αυξάνονται συνεχώς.

Ο Δήμος μας, υπόδειγμα στην περίθαλψη αδέσποτων ζώων διαθέτει μια ιδιαίτερα ενεργή Επιτροπή Ζωοφιλίας με  πρόεδρο την Τοπική Σύμβουλο Κηφισιάς κα Τερέζα Χλωρακιώτη και με ανθρώπους που καθημερινά προσφέρουν σε εθελοντική βάση και αρκετές φορές  με δικούς τους πόρους ένα πολύτιμο κοινωνικό έργο.

Θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της Επιτροπής Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς, οι οποίοι  σώζουν από τον δρόμο αδέσποτα, τα περιθάλπτουν και στη συνέχεια φροντίζουν για την υιοθεσία τους. Πρόκειται για τα γνωστά Puppy Days που κάθε Σάββατο πραγματοποιούνται στο Κέντρο της Κηφισιάς εδώ και δυόμιση χρόνια. Πετύχαμε να δοθούν για υιοθεσία πάνω από 200 σκυλιά, τα οποία  υιοθετήθηκαν από πολίτες και απολαμβάνουν πια την ανθρώπινη φροντίδα.

Ο Δήμος μας έχει δημιουργήσει μικρές δομές προσωρινής παραμονής ζώων και σε συνεργασία με κτηνιάτρους προχωρά σε τακτά χρονικά διαστήματα σε στειρώσεις και εμβολιασμούς τους.

Αντικειμενικά έχουμε ήδη υπερβεί τα όρια των δυνατοτήτων μας ως Δήμος στο θέμα της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων καθώς δεχόμαστε καθημερινά ένα μεγάλο αριθμό αιτημάτων.   

Οι συνεργασίες με άλλους Δήμους καθώς και η δημιουργία ενός σύγχρονου καταφύγιου αδέσποτων ζώων, που όμως πρέπει να πληρεί αυστηρές εκ του νόμου προϋποθέσεις, παραμένει πάντα στις προτεραιότητες μας.