31ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου
το 31ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
του ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ στο Αίθριο χώρο του Δημαρχείου Κηφισιάς ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Μουσικές από όλο τον Κόσμο ακούστηκαν για δύο ημέρες στην πόλη της Κηφισιάς, που χτυπούσε η Καρδιά της Μουσικής, αυτό το Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος στον χαιρετισμό του κηρύσσοντας την έναρξη του 31ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Κηφισιάς αναφέρθηκε «στην ξεχωριστή θέση που έχουν τα «Χορωδιακά» στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου, στην ιστορία της Πόλης στη χορωδιακή μουσική αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ξανά διεθνή χαρακτήρα».
Η αυλαία του 31ου Διεθνές Χορωδιακού Φεστιβάλ του Δήμου Κηφισιάς άνοιξε το Σάββατο 8 Ιουνίου η παιδική χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», υπό τη διεύθυνση του Θανάση Αρβανίτη.
Στην συνέχεια ακολούθησε η παιδική χορωδία του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων σε διεύθυνση Φάλιας Παπαγιαννοπούλου και η «Χορωδία Κηφισιάς 1937» με συνοδεία πιάνου τον Σάββα Σοράνογλου και διεύθυνση του Χαράλαμπου Μιχαηλίδη. Ακολούθησε η Μικτή Χορωδία Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αρβανίτη, ενώ τη βραδιά έκλεισε η μικτή χορωδία "Ave vita" από το Πανεπιστήμιο Vytautas Magnus της Λιθουανίας με το μαέστρο της χορωδίας καθηγητή Kastytis Barisas, η οποία κατέπληξε το κοινό!
Την Κυριακή 9 Ιουνίου δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ άνοιξε την αυλαία ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» κ. Νικήτας Κόκκαλης όπου στον χαιρετισμό του τόνισε «την αξία του χορωδιακού Φεστιβάλ που αποτελεί την έναρξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου και την προσπάθεια που γίνεται με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων χορωδιών του εξωτερικού να αποκτήσει το Φεστιβάλ την αίγλη του παρελθόντος». 
Πρώτη εμφανίστηκε η παιδική χορωδία "Con Anima" του Συλλόγου Γυναικών Γέρακα «Εργάνη» με μαέστρο την Ιουλία Τζανετουλάκου, ακολούθησε η Γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» με διεύθυνση της Μαρίας Μιχαλοπούλου και συνοδεία πιάνου της Χρυσάνθης Νικολοπούλου, ενώ τρίτη στη σειρά ερμήνευσε η νεανική χορωδία «Επτάχορδη Λύρα» του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χρυσούλας Τσιμούρη και συνοδεία πιάνου της Θεοδώρας Τσίγκου. 
Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τη Μικτή Χορωδία “Ave Vita” από την Λιθουανία υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Kastytis Barisas.
Η καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ ήταν του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη.
Τέλος στο Φεστιβάλ παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» κα Σίσσυ Παπασπύρου, η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ κα Έφη Κούτση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα και Αγγελική Παπάζογλου.
Να τονισθεί ότι η είσοδος κατά την διάρκεια του φεστιβάλ για το κοινό ήταν ελεύθερη.