30ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Κηφισιάς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 30ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Κηφισιάς που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς και την αίθουσα του Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος». Φέτος στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εκτός από αξιόλογες ελληνικές χορωδίες, συμμετείχε και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια χορωδία από το εξωτερικό και συγκεκριμένα η Γυναικεία Χορωδία Εκπαιδευτικών του Dobrich Βουλγαρίας, με μαέστρο τη Margarita Ruseva-Ganeva.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου το 30ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος αφού έκανε μια αναφορά στην ιστορία αυτού του θεσμού και την αξία που έχει για τη Διοίκηση του Δήμου, κάλεσε το ακροατήριο να απολαύσει τις χορωδίες μέσα στο ειδυλλιακό τοπίο της Κηφισιάς, εκεί όπου μέχρι και τα πλατάνια της Πύρνας έσκυψαν για να ακούσουν αυτή την πανδαισία χορωδιακής μουσικής. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Παιδική Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη. Την παράσταση έκλεψε η Παιδική Χορωδία «Rosarte» με τις διεθνείς συμμετοχές σε διαγωνισμούς και μαέστρο την Ρόζυ Μαστροσάββα. Στην συνέχεια έκανε την εμφάνιση της η Γυναικεία Χορωδία Εκπαιδευτικών του Dobrich Βουλγαρίας η οποία εντυπωσίασε το κοινό, ενώ το Φωνητικό Σύνολο «Eklipsis», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη, παρουσίασε υψηλής ποιότητας έργα. Την πρώτη ημέρα έκλεισε η Μικτή Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ.Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς με ένα εκπληκτικό πρόγραμμα συνοδεία της δεκαμελούς ορχήστρας Musica Nova, ενώ  ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η σύζευξη με το ακορντεόν στο τραγούδι «Άντρα μου, πάει».

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ.Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς Νικήτας Κόκκαλης, ο πρώην Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Βάρσος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σκορδίλης.

Τη δεύτερη μέρα άνοιξε με ένα χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ.Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς Νικήτας Κόκκαλης στον οποίο τόνισε την επιθυμία και βούληση της Διοίκησης να αποκτήσει το χορωδιακό φεστιβάλ τη χαμένη του αίγλη και να γίνει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.

Πρώτη εμφανίστηκε η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφέρειας Αττικής «Choremus» και η Χορωδία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης με ένα χαρούμενο πρόγραμμα από κλασσικά κομμάτια ξένου ρεπερτορίου με μαέστρο την Φαίδρα Γιαννέλου. Δεύτερη εμφανίστηκε η χορωδία La Fa mi lia με μαέστρο την Ρόζυ Μαστροσάββα και ένα πρόγραμμα με χορευτικά αλλά και πιο μελωδικά κομμάτια. Τον θαυμασμό του κοινού με το μουσικό της πρόγραμμα, προκάλεσε η πιο ιστορική χορωδία της Πόλης μας η «Κηφισιά 1937», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χαράλαμπου Μιχαηλίδη. Το πρόγραμμα του 30ου Χορωδιακού Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τη δεύτερη εμφάνιση της Γυναικείας Χορωδίας Εκπαιδευτικών του Dobrich Βουλγαρίας όπου τραγούδησαν διασκευές διάσημων ξένων τραγουδιών στη γλώσσα τους, με παραδοσιακά βουλγάρικα τραγούδια ενώ έκλεισαν το πρόγραμμα τους με την Αθήνα του Μάνου Χατζιδάκι.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ.Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέας Κουρέπης, ο Αντιπρόεδρος Νικήτας Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Απόστολος Κασιούρας, ο Αντιδήμαρχος Εκάλης Δημήτρης Λιανός, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Μένανδρος» και Δημοτική Σύμβουλος Πόλυ Αστερίου, η Πρόεδρος του Κ.Ε.Μ.Μ.Ε. και Δημοτική Σύμβουλος Έφη Κούτση, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα και το μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ.Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς Αγγελική Βαλασοπούλου.