3ο Μαθητικό Τουρνουά Σκακιού

Την Κυριακή 13 Μαϊου με την απονομή των επάθλων στους νικητές ολοκληρώθηκε το 3ο Μαθητικό Τουρνουά Σκακιού που διοργανώθηκε από τους συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας στη μνήμη του εκλιπόντος Γεωργίου Μπαζούλη.

Στο τουρνουά διαγωνίστηκαν περισσότεροι από 260 σκακιστές, παιδιά από διάφορα σχολεία όχι μόνο του Δήμου Κηφισιάς αλλά και άλλων Δήμων ακόμα και ιδιωτικών σχολείων όπως Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Ιόνιος Σχολή κλπ.

Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας ευχαρίστησαν θερμά:

τα παιδιά τους σκακιστές,
τους γονείς που τίμησαν με την παρουσία τους αυτή τη διοργάνωση,
το Δήμο Κηφισιάς, και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ν.Π.Δ.Δ Βικέλα κο Νικήτα Κόκκαλη, τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κο Μιχάλη Καυγαλάκη για την έμπρακτη ηθική αλλά και υλική συμπαράστασή τους,
τον δάσκαλο κο Γιώργο Πατριαρχέα για την πολύτιμη βοήθειά του στην προετοιμασία,
τους εθελοντές μας που έδωσαν χρόνο και κόπο με μεγάλη προθυμία και διάθεση για την επιτυχία του Τουρνουά.

 

“Αποδείξαμε και αποδείξατε” πρόσθεσαν στο λόγο τους οι πρόεδροι ότι “η συλλογική προσπάθεια και το ομαδικό πνεύμα, όταν εκφραστούν σωστά μπορεί να αποδώσει καρπούς για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας.  Ένα μεγάλο μπράβο, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους σας”.

Ιδιαίτερη και έμπρακτη ήταν και η παρουσία του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κου Μιχάλη Καυγαλάκη. Ο Αντιδήμαρχος μεταξύ των άλλων αφού ευχαρίστησε τους προέδρους, τα μέλη των ΔΣ, τους διαιτητές, τους εθελοντές και όλους όσους συνέβαλαν για την ανεπανάληπτη αυτή οργάνωση του τουρνουά δήλωσε τα εξής:

Φέτος για 3η συνεχή χρονιά ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου διοργανώνει το 3ο Τουρνουά Σκακιού που είναι πλέον θεσμός για την περιοχή μας και αποτελεί τον αέρα της ανανέωσης της εξέλιξης και πρωτοτυπίας στα σκακιστικά και όχι μόνο δρώμενα της πόλης.

Ξεκίνησε λοιπόν εδώ στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας το 3ο Μαθητικό Τουρνουά σκάκι εις μνήμην του “Γεωργίου Μπαζούλη”, όπου κάθε χρονιά αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των παιχτών κάθε επιπέδου και ηλικίας. Μην ξεχνάμε πως το σκάκι χάρη στις πρωτοβουλίες των προέδρων του μπήκε για τα καλά στη ζωή πολλών παιδιών του σχολείου τα τελευταία χρόνια. Οι προσπάθειες που καταβάλουν είναι μεγάλες και σημαντικές, καθότι η περιοχή μας είναι θα έλεγα “μικρή” σκακιστικά, εντούτοις διαθέτει καταπληκτικούς ανθρώπους, πολλούς εθελοντές που ξοδεύουν τον πολύτιμο χρόνο τους προσπαθώντας να μαζέψουν τα παιδιά της πόλης μας για να τους μάθουν τους κανόνες της ζωής μέσα από ένα παιχνίδι όπως είναι το σκάκι.

Και δεν είναι ένα απλό επιτραπέζιο παιχνίδι. Είναι ένα άθλημα που δίκαια θεωρείται ο εκφραστής του πνευματικού αθλητισμού επί αιώνες. Θα το αδικούσαμε λοιπόν αν το ονομάζαμε παιχνίδι γιατί όπως έχει εξελιχθεί σήμερα είναι μία επιστήμη, είναι μία τέχνη και μάλιστα είναι ένα άθλημα αναγνωρισμένο από την Ολυμπιακή Επιτροπή. Το σκάκι λοιπόν έχει παρόν και μέλλον στον τόπο μας.

“Θέλω τέλος να επισημάνω στους παίκτες μας, στους μαθητές μας”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος ότι “σημασία δεν έχει το κύπελλο, το μετάλλιο ή το έπαθλο αλλά η συμμετοχή σας, γιατί η μαθησιακή σας αυτή διαδικασία συνεισφέρει στην πνευματική σας ανάπτυξη. Είναι και ένα εργαλείο που “δημιουργεί ανθρώπους με ολοκληρωμένη προσωπικότητα”.

Εμείς ως Δήμος  χαιρετίζουμε τέτοιες όμορφες, πρωτότυπες και ανανεωμένες δράσεις και θα είμαστε πάντα αρωγοί στις διαδικασίες, γιατί δίνουν εκείνα τα ερεθίσματα σε πολλά νέα παιδιά να ασχοληθούν ακόμη περισσότερο με τέτοιου είδους αθλήματα.

Ανανεώνουμε λοιπόν το σκακιστικό μας ραντεβού για του χρόνου, υποσχόμενοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και ελπίζοντας σε μεγαλύτερη ανταπόκριση των συμμετεχόντων (μαθητών μας).