“Μάγεψε” η συναυλία- αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

«Νύχτα Μαγική»

Αποθεώθηκε ο Παναγής Μπαρμπάτης στην Κηφισιά!!!

Μετά από το Μέγαρο Μουσικής και το Καλλιμάρμαρο, ο διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης ήρθε στην Κηφισιά το βράδυ του Σαββάτου για μια συγκλονιστική μουσική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο μουσουργό μας Μίκη Θεοδωράκη!!!

Από νωρίς το Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς κατακλύστηκε κυριολεκτικά από κόσμο που ήρθε να απολαύσει τη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μίκη όλων μας!!!

Ο ταλαντούχος Παναγής Μπαρμπάτης παρουσίασε με αγάπη και σεβασμό την ενορχήστρωση και χορωδιακή επεξεργασία των κυριοτέρων ποιητικών κύκλων που μελοποίησε ο μεγάλος συνθέτης Μίκης συγκλονίζοντας και συγκινώντας τον κόσμο.

Τέσσερις καταπληκτικές χορωδίες συνόδευσαν τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, η «Μικτή Χορωδία Νέων Κηφισιάς», η «Χορωδία Νέας Ερυθραίας Δήμου Κηφισιάς», η «Χορωδία Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας» και η «Χορωδία και Μαντολινάτα Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών».

Μαζί του επίσης λυρικοί καλλιτέχνες με εξαιρετικές φωνές: ο Μπάμπης Βελισσάριος, η Ολγιάννα Πανίτσα-Μεταξά και η Λίνα Ροδοπούλου.

Στη συναυλία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέας Κουρέπης, ο οποίος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό πριν την έναρξη της συναυλίας προλογίζοντας τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη και τις χορωδίες που συμμετείχαν, η Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα και τα μέλη Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου, Ρόζα Κουτσούκου, Μαρία Δαμάσχη και Αγγελική Βαλασοπούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος μίλησε για την μεγάλη επιτυχία που σημειώνουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των Μεναδρείων από την έναρξή τους έως και σήμερα, τόνισε το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο των μουσικών και θεατρικών μας παραστάσεων, ευχαριστώντας το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς και την κα Λίλα Παπαδημητρίου, ως υπεύθυνη για την επιμέλεια των Μεναδρείων 2017.

Στη συνέχεια μίλησε για τον ταλαντούχο και καταξιωμένο μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, του οποίου εξήρε το ταλέντο και την μεγάλη καλλιτεχνική του πορεία στα μουσικά δρώμενα και δη στη χορωδιακή μουσική του τόπου μας, καθώς και για τη διάδοση της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τον κόσμο να τιμήσει με την παρουσία του και τις Αλλοτινές Πατρίδες που πραγματοποιούνται στη Νέα Ερυθραία από τις 10-17 Σεπτεμβρίου και τόνισε: «Με τη βοήθειά σας δημιουργούμε ένα Δήμο συμμετοχής, αισιοδοξίας, ελπίδας και καινοτομίας».

  Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.