‘Πλημμύρισε’ από παιδιά το Άλσος Κηφισιάς

Μεγάλη ήταν η προσέλευση παιδιών και των γονέων τους στην καθιερωμένη εκδήλωση Κηφισοπαιχνιδίσματα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος». Μέσα στον ευχάριστο και καταπράσινο χώρο του Άλσους, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών είχαν την ευκαιρία από τις 11.00 έως και μετά τις 14.00 να απασχοληθούν δημιουργικά με καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

 

Σε όλη την έκταση του άλσους υπήρχαν περίπτερα στα οποία τα παιδιά μπορούσαν να ζωγραφίσουν, να κάνουν face painting, να φτιάξουν κατασκευές, να λύσουν γρίφους, να φτιάξουν τα δικά τους μπλουζάκια ζωγραφίζοντας τα και να ψυχαγωγηθούν σε πολλές δραστηριότητες. Είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε θεατρικό παιχνίδι παίζοντας ρόλους και αυτοσχεδιάζοντας με την σκηνοθέτιδα της ερασιτεχνικής ομάδας του Δήμου κα Κική Αυγουστάτου.

Στο περίπτερο «Το εργαστήρι μας» τους δόθηκε η δυνατότητα να ‘ταξιδέψουν’ στον κόσμο των παραμυθιών, μέσα από τα παραμύθια γνωστών παραμυθάδων παίζοντας ένα διαδραστικό παιχνίδι δημιουργικής γραφής και καλλιτεχνικών δράσεων.

Οι μικρότεροι επισκέπτες μας απασχολήθηκαν δημιουργικά στο περίπτερο προσχολικής αγωγής «Little Explorers», με ζωγραφική και χειροτεχνίες. Στο κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης «Σαΐτα» πραγματοποιήθηκε μία διασκεδαστική εκπαιδευτική δραστηριότητα για τα παιδιά και τους γονείς με στόχο την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων. Στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου «Σπόρος» ανακάλυψαν ενδιαφέροντα παιδικά βιβλία και στην «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς διασκέδασαν με καλλιτεχνικές δράσεις που είχαν θέμα «Αν όλα τα παιδιά της γης……όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί».

Οι Πρόσκοποι έδειξαν στα παιδιά την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς μέσα από δράσεις που αποσκοπούσαν στην ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και για τις αθλητικές δράσεις, γνωρίζοντας ένα μη διαδεδομένο άθλημα στη χώρα μας, το badminton, το οποίο είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τη βοήθεια των γυμναστών μας. Ακόμα, δοκίμασαν ξιφασκία φορώντας μάσκες και ειδικές στολές και χόρεψαν σε ρυθμούς λάτιν με χορούς όπως cha cha και bachata. Στο περίπτερο που διεξαγόταν το Σκάκι είχαν την ευκαιρία να οξύνουν το μυαλό και τις ικανότητές τους.

Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως που επιφύλασσαν τα φετινά Κηφισοπαιχνιδίσματα για τα παιδιά ήταν ο μεγάλος αγωνιστικός στίβος «Kids Survivor», για τον οποίον υπήρξε τεράστια ανταπόκριση καθώς τα παιδιά ενθουσιάστηκαν παίζοντας ένα παιχνίδι διασκέδασης, δράσης, συνεργασίας και επιδεξιότητας. Περνώντας μέσα από τούνελ, πηδώντας αχυρόμπαλες και άλλα εμπόδια τα παιδιά έφταναν στον τελικό στόχο που δεν ήταν άλλος από την χαρά του παιχνιδιού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των Κηφισοπαιχνιδισμάτων προσφέρονταν δωρεάν στα παιδιά και στους γονείς χυμοί και νερά καθώς και συσκευασμένα ατομικά σνακ, τα οποία ήταν ευγενική χορηγία των εταιρειών Στεργίου, Θανόπουλος, Oki Doki και Sweet Habit.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ.Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέας Κουρέπης, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ.Βικέλας» Νικήτας Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ευάγγελος Αυλήτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών Γιάννης Παντελεάκης και ο Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Καλός και Γιώργος Κομιανός.

 Η είσοδος για το κοινό και η συμμετοχή στις δράσεις ήταν δωρεάν.