Χριστούγεννα στον Δήμο Κηφισιάς

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κηφισιάς, «Χριστούγεννα στην Κηφισιά»,  το οποίο ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2017, ήταν γεμάτο από πλούσιες εορταστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις γωνιές της πόλης μας, σε Νέα Ερυθραία και Κηφισιά!!!

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και την Τρίτη  19 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Η Εξομολόγηση» με πρωταγωνίστρια την Όλγα Πολίτου, σε ένα έργο εμπνευσμένο από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου, μέσα από την προσωπική ματιά της συγγραφέως Άννας Ματθαίου.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Παιδικής & Μικτής Χορωδίας του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στο Κεφαλάρι, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής, στις 22 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν την παιδική θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Κοντορεβυθούλη», στην Αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Το κλασικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Ρούντολφ το ελαφάκι», είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν τα παιδιά και οι γονείς τους το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στην  Αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς. Μια θεατρική παράσταση με πολύ παιχνίδι, πολλά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και με μεγάλη συμμετοχή του κοινού!!!

Επίσης, στις 23 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι,  ήρθαν στη Νέα Ερυθραία ο Δημήτρης Ζαφειρέλης και το συγκρότημα του «Αμφίωνος Τέρψις» για μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη συναυλία γεμάτη από πολλές γνωστές ξένες και ελληνικές μελωδίες.

Το απόγευμα, στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς, η συνθέτις και βιρτουόζος του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια μας παρουσίασε μαζί με τους μουσικούς της και τις ταλαντούχες ερμηνεύτριες Πολυτίμη και Υακίνθη Λάγιου, τη συναυλία «Last Tango by Zoe». Συμμετείχαν επίσης δύο καταπληκτικές χορεύτριες, η Αλίκη Μαυροειδή και η Έλενα Λιναρδάκη. Την Ζωή Τηγανούρια προλόγισε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέας Κουρέπης.

Η Ζωή Τηγανούρια, με το εξαιρετικό ταλέντο, το κέφι και την ενέργειά της, έδωσε μια μοναδική συναυλία στην καρδιά της Κηφισιάς, που χάρηκαν όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί!!!

Την Παραμονή των Χριστουγέννων  οι εκδηλώσεις μας ξεκίνησαν με τις μελωδικές φωνές των Μικρών Τροβαδούρων στην Κολοκοτρώνη & Λεβίδου στην Κηφισιά για να συνεχίσουν στο ίδιο μέρος με τη συναυλία της κρατικής ορχήστρας Αθηνών “Metallon”, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Χαλιάσα. Μία εκπληκτική συναυλία γεμάτη από πασίγνωστες Χριστουγεννιάτικες, κι όχι μόνο, μελωδίες!!!

Προηγήθηκε μία χορευτική παράσταση από τους δασκάλους και μαθητές της γνωστής σχολής χορού Galena’s dance studios, ενώ στην Κασσαβέτη & Λεβίδου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία του συγκροτήματος Da Band, σε ένα πολύ δυνατό soul-funk κεφάτο μουσικό πρόγραμμα, με πολύ ταλαντούχους μουσικούς και τις ερμηνεύτριες Ζωή Ναλμπάντη και Ερασμία Μαρκίδη.

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς παρουσιάστηκε η μουσικοθεατρική παράσταση «Τα αστέρια του χθες», ένα νοσταλγικό ταξίδι στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στο ίδιο μέρος, οι Duo Arioso, η Σοφία Μαυρογενίδου (φλάουτο) και ο Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα) μας ταξίδεψαν με τις μελωδίες τους…

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας συνεχίστηκαν με την πολύ πετυχημένη συναυλία του καταξιωμένου ερμηνευτή Γιάννη Κούτρα, στο κέντρο της Κηφισιάς. Με ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, πέρα από τις γραμμές των οριζόντων του, όπως μαρτυρεί και ο τίτλος της συναυλίας, μας παρουσίασε μια μουσική παράσταση εφ’όλης της ύλης, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο. Μαζί του η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Κατερίνα Γεωργακοπούλου και οι εξαιρετικοί μουσικοί Χριστόφορος Μαστοράκης (πιάνο), Μιχάλης Ατσάλης (κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι) και ο Δημήτρης Χουντής (σαξόφωνο).

Τον Γιάννη Κούτρα προλόγισε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέας Κουρέπης.

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Πλαστήρα στη Νέα Ερυθραία, η Χορωδία των Μικρών Τροβαδούρων τραγούδησε τα κάλαντα και λίγο αργότερα στην Κηφισιά το Circo Cachivache έδωσε μία πρωτότυπη παράσταση με ζογκλερικά, ακροβατικά κόλπα, θέατρο και μουσική για μικρούς και μεγάλους, λίγο πριν την αλλαγή του έτους!!!

Οι εκδηλώσεις της 23ης Δεκεμβρίου έκλεισαν με τη συναυλία του γκρουπ La Cucaracha, στην πλατεία των Μικρασιατών στη Νέα Ερυθραία μεταδίδοντας στον κόσμο το κουβανέζικο κέφι σε λάτιν ρυθμούς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τη συναυλία της μπάντας Saxo Delight στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς σε ήχους κλασικούς και jazz…Στο τραγούδι ήταν ο Μαρίνος Ταρνανάς.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέας Κουρέπης, ο Αντιπρόεδρος Νικήτας Κόκκαλης, Αντιδήμαρχοι Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης και πολλοί Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι αντίστοιχα.