ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΘΩΜΑΚΟ

Χρήσιμη και γόνιμη για τον Δήμο μας η συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με το Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1/12.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα έργα του Δήμου μας που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής με έμφαση στην αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών μας και  το Αθλητικό Κέντρο στην Κάτω Κηφισιά.  
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Α. Kαλογερόπουλος.

 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε:

Αθλητικό κέντρο με Κολυμβητήριο και χώρο πρασίνου στην Κάτω Κηφισιά. Το έργο είναι έτοιμο μελετητικά από τον Δήμο μας κατά 100%. Πρόκειται να υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Κηφισιάς και Περιφέρειας Αττικής και δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια μέσα στο 2022.
Αντιπλημμυρικά έργα. Η μελέτη του «Ρέματος Κοντοχρήστου», στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας, βρίσκεται στο ΣτΕ και αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ. Η Περιφέρεια Αττικής θα δημοπρατήσει το έργο μέσα στο 2022.Σε αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας έχει ενταχθεί και η Οδός Λεύκης στην Εκάλη.
Επιπλέον ασφαλτοστρώσεις. Ο Δήμος μας έχει αιτηθεί  ασφαλτοστρώσεων δημοτικού οδικού δικτύου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Η άντληση των πόρων θα γίνει από το Υ.Π.ΕΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Ο Δήμος μας έχει προτεραιότητα καθώς έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές.
Δείτε το Δ.Τ. της Περιφέρειας Αττικής (εδώ)