ΤΡΟΠΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΛΕΒΙΔΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Κάτω από την αέρινη σκιά που προσφέρουν οι τρεις φοίνικες του παρτεριού, συστάδες από πολύχρωμες κάννες, αγάπανθους και κρίνα δίνουν τροπικό χρώμα στο παρτέρι. Αέρινα κόκκινα και πανασέ αγρωστώδη ξεπροβάλλουν ανάμεσα από πλατύφυλλες μπανανιές και άλλα τροπικά φυτά. Ξεχωριστή νότα δροσιάς προσθέτει η λίμνη με τους πάπυρους, τα πολύχρωμα νούφαρα, τα κουνουπόψαρα και ποικίλα υδροχαρή φυτά. 

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, λάτρης της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, θεσμοθέτησε τη δημιουργία των εποχικών συνθέσεων στο κέντρο της πόλης για να απολαμβάνουν οι πολίτες την ομορφιά των φυτών σε κάθε τους βήμα.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» Γιώργος Τρ. Παπαδόπουλος, «κάθε εποχή του χρόνου, εναρμονίζουμε την όψη του παρτεριού επί των οδών Λεβίδου και Κολοκοτρώνη στην καρδιά της ΚΗΦΙΣΙΑΣ και ομορφαίνουμε την διαδρομή του πολυσύχναστου σημείου».

Για την κατασκευή της σύνθεσης, ευχαρίστησε τους χορηγούς, το ΔΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΚΤΗΜΑ ΣΥΓΓΡΟΥ και τους αποφοίτους του, τους εργαζόμενους του Δήμου Κηφισιάς και την γεωπόνο – αρχιτέκτων τοπίου της Ανθοκομικής Ελίνα Κατσίκα για τον σχεδιασμό. Τέλος, ευχήθηκε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.