ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Μετά την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία τώρα και στην Εκάλη

 

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες επέκτασης του φυσικού αερίου στον Δήμο μας. Μετά την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία τώρα επεκτάσεις γίνονται και στην Εκάλη.

Η ανταπόκριση της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής) στα αιτήματα του Δήμου Κηφισιάς και του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου είναι θετική και η συνεργασία συνεχής.

Σε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Κηφισιάς με τον πρόεδρο της ΕΔΑ Αττικής Πιέρρο Χατζηγιάννη και τους Διευθυντές των αρμόδιων Τμημάτων της Εταιρείας δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου το φυσικό αέριο να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερες γειτονιές του Δήμου μας.

Ο κ. Θωμάκος στη συνάντηση, τόνισε την περιβαλλοντική και οικονομική διάσταση των ωφελειών της χρήσης φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες του Δήμου. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ζήτησε  από την εταιρεία το χρονοδιάγραμμα εργασιών προκειμένου οι προγραμματισμένες ασφαλτοστρώσεις και τα έργα αποχέτευσης του Δήμου μας να πραγματοποιηθούν μετά τις εργασίες της ΕΔΑ για να μην δημιουργηθούν μπαλώματα στο οδόστρωμα.

Στο Δήμο Κηφισιάς καθόλην τη διάρκεια του lockdown πραγματοποιήθηκαν εργασίες επεκτάσεων φυσικού αερίου από  την  ΕΔΑ Αττικής καθώς  το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για το περιβάλλον.

Επεκτάσεις φυσικού αερίου στην Εκάλη . Τμήματα οδών Θησέως, Πανός, Καστρίου, Ρόδων, Μαργαρίτας,, Κυκλαμίνων, Θάλειας, Αγράμπελης, Αγοράς, Δεκελείας, Γ.Βλάχου, Πάρνηθος, Δρυάδων, Ωκεανίδων, Τσαρτίλη, Εσπερίδων, Καλαποθάκη, Λαμπράκη, Μυρτιάς, Δήμητρας, Βιολέτας, Κορυδαλλού και Ρόδων.

Δίκτυο φυσικού αερίου και στην Εκάλη

Η Δημοτική Ενότητα Εκάλης εντάχθηκε στο πρόγραμμα των επεκτάσεων, κάτι το οποίο έμοιαζε αδιανόητο κι όμως επετεύχθη  χάρη στις επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται για σημαντικό βήμα ενεργειακής αναβάθμισης της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στο πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύου διανομής 2021-2025 που υλοποιεί ήδη η Εταιρεία στον Δήμο μας, προβλέπεται η κατασκευή συνολικά 26 νέων χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, οι επεκτάσεις αφορούν σε μήκος που ανέρχεται σε δώδεκα (12) χιλιόμετρα. (οι επεκτάσεις του φυσικού αερίου στην Εκάλη απεικονίζονται  στο χάρτη).

Οι επεκτάσεις του φυσικού αερίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν και κάτω από τη Λεωφόρο Θησέως προς την περιοχή της Αγίας Τριάδας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται πολλές αιτήσεις κατοίκων για νέες επεκτάσεις και σε διπλανούς δρόμους, που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Συντονισμένες ενέργειες Δήμου- ΕΔΑ Αττικής

Ο Δήμος Κηφισιάς ανταποκρίθηκε στο αίτημα της εταιρείας για δημιουργία σταθμού διανομής φυσικού αερίου με την παραχώρηση δημοτικού χώρου, ενώ υπάρχει και τακτική συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.

Ο Δήμος μας επίσης, σε συνεργασία με την ΕΔΑ Αττικής θα προχωρήσει σε δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για τα οφέλη του φυσικού αερίου. 

Η Εταιρεία εκσυγχρονίζει και επεκτείνει διαρκώς το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Οι αιτήσεις των πολιτών για σύνδεση με το φυσικό αέριο, βοηθούν έτσι ώστε το δίκτυο να επεκταθεί και σε άλλους δρόμους.

Διανομή Αερίου Αττικής | Φόρμα ενδιαφέροντος σύνδεσης (edaattikis.gr)

https://edaattikis.gr/gr/tools/availability?mode=network

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και τηλεφωνικά με την ΕΔΑ Αττικής στο 11322.

 

Δρομολογούνται και άλλα έργα στην Εκάλη

Εκτός από το σημαντικό έργο της σύνδεσης με το φυσικό αέριο μεθοδεύονται με τον ΔΕΔΔΗΕ οι πρώτες υπογειοποιήσεις εναερίων καλωδίων σε περιοχές της Εκάλης, οι οποίες διαθέτουν την πιο πυκνή βλάστηση και τα δέντρα τους αγκαλιάζουν επικίνδυνα πολλά ηλεκτροφόρα καλώδια. Για το θέμα υπάρχει συστηματική συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, μετά από πολλές δεκαετίες καθώς και αποχετευτικά έργα. Μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης  στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης.

 

φωτογραφίες: Ευάγγελος Λουτριώτης