Το ΚΕΜΜΕ έκοψε την πίτα του

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην  πρωτοχρονιάτικη πίτα του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019. Η εκδήλωση άρχισε με τα Κάλαντα από την Αγ. Παρασκευή του Τσεσμέ της Ερυθραίας  «Άγιος Βασίλης» από την ομάδα του Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας.

Ο αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Ντέτσικας του  Ι.Ν. Ευγαγγελιστρίας Ν. Ερυθραίας ευλόγησε την πίτα και ετόνισε τη σπουδαιότητα της παράδοσης.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος στον σύντομο χαιρετισμό του εκτός από τις ευχές για την νέα χρονιά, αναφέρθηκε στο έργο και τις πλούσιες δραστηριότητες του ΚΕΜΜΕ και στην επικείμενη λειτουργία της Βίλας Μπότση.

Η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ κ. Έφη Κούτση ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους πολίτες, τους εκπροσώπους των Μικρασιατικών Συλλόγων αλλά και του Δήμου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο εθιμοτυπικό κάλεσμα του Δ.Σ. και μίλησε για την αγάπη σαν δημιουργό δύναμη.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μικρασιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια  από τις γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας . Την επιμέλεια του μελωδικού προγράμματος είχε ο φιλόλογος Θοδωρής Κοντάρας.

Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο Χορευτικός Όμιλος Νέας Ερυθραίας.

Στην εκδήλωση  παραβρεθήκαν ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας  Μιχάλης Καυγαλάκης, η κ. Σίσσυ Παπασπύρου πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. « Δημήτριος Βικέλας», η κ. Πόλυ Αστερίου πρόεδρος του «Μένανδρου», οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Λιανός,  Γιάννης Τσαγκάρης, Σάντυ Πατρινού, Νικήτας Κόκκαλης,  Βασίλης Βάρσος,  η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας  Εκάλης Ευαγγελία Δραγώνα, και  ο τοπικός σύμβουλος  Νέας Ερυθραίας Χρήστος Τσεμπεράς.