Συντονισμένες ενέργειες για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας

Συντονισμένες ενέργειες για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας

Υπεγράφη από την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η απόφαση του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων που αφορά στην έγκριση των σχετικών μελετών (αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική) για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.

Επίσης, στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (Κ.Ε.Σ.Α.) του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συζητήθηκε και εγκρίθηκε, το αίτημα  του Δήμου Κηφισιάς για την παρέκκλιση των όρων ως προς το ύψος της προσθήκης του σχολικού συγκροτήματος, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017. Μια διαδικασία που απαιτεί περίπου 8 μήνες, ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς σε μόλις 15 ημέρες. Ένα ακόμη εμπόδιο ξεπερνιέται ώστε να φτάσουμε στην ανακατασκευή και την προσθήκη νέου κτιρίου περίπου 1.400 τ.μ.

Στη συζήτηση  παρέστησαν και υποστήριξαν τις θέσεις του Δήμου μας ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Καυγαλάκης, ο μηχανικός του Δήμου Διονύσης Μεταξάς και η ομάδα του μελετητικού  γραφείου Γ. Αραχωβίτη.

 Με τη ρύθμιση του επιτρεπόμενου ύψους της προσθήκης του κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας σε σχέση με το υφιστάμενο διατηρητέο κτίσμα ολοκληρώθηκε ο φάκελος για το «λαβωμένο σχολείο». Επόμενο βήμα είναι η κατάθεση του στην ΚΤΥΠ ΑΕ. για την έκδοση αδείας δόμησης.

Το σχολείο θα ξαναζήσει και θα παραδοθεί στις επόμενες γενιές.