ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 2ΟΥ Δ.Σ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΣΕ ERASMUS+ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από τη Δευτέρα 23 Μαΐου έως Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας θα έχει τη χαρά να υποδεχθεί και να  φιλοξενήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές του προγράμματος Erasmus+ ‘’MAKE ME LIVE, I WILL LIVE, THE WORLD WILL LIVE’’ με θέμα την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για την 2η κινητικότητα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στην επίσκεψη θα συμμετέχουν 14 εκπαιδευτικοί και 26 μαθητές από την Τουρκία, Ιταλία, Λετονία και Ρουμανία και θα λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές δράσεις που ετοιμάζει το σχολείο του Δήμου μας.

Οι μαθητές-επισκέπτες εκτός από τις δράσεις για την κλιματική αλλαγή θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Η πρώτη μικτή κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Bodrum (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας τον Ιανουάριο 2022. Λόγω της έξαρσης της πανδημίας του covid19 μετέβησαν μόνο δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι κυρίες  Έλλη Σπακουρή (δασκάλα Γαλλικών) και Ασημίνα Αγγελή (δασκάλας Μουσικής), ενώ οι μαθητές, όπως και των υπολοίπων εταίρων, συμμετείχαν διαδικτυακά στις διάφορες δραστηριότητες με την πολύτιμη βοήθεια της εκπαιδευτικού μας, κυρίας Γεωργίας Λάσκαρη (Πληροφορική), η οποία συντονίζει το έργο.