ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΣ ΛΙΛΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Βραδιά ιστορικής μνήμης για την πόλη- κοιτίδα του μικρασιατικού πολιτισμού, την Σμύρνη στη βίλα Κώστα την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022. Η φιλόλογος – Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Λίλα Παπαδημητρίου παρουσίασε το ντοκυμαντέρ "Σμύρνη, η Νύμφη  του Αιγαίου" το οποίο επιμελήθηκε η ίδια, στο πλαίσιο των «Αλλοτινών Πατρίδων 2022». Με τη γεμάτη συναίσθημα αφήγηση της και την προβολή ιστορικών ντοκουμέντων ανέσυρε μνήμες από τον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό των Ελλήνων από τη Σμύρνη, συγκίνησε  και απέσπασε θετικές κριτικές από  το παριστάμενο κοινό.

Τη διοργάνωση της πετυχημένης εκδήλωσης είχε αναλάβει η "Αδελφότητα Αλατσατιανών «Τα Εισόδια της Θεοτόκου, Ν. Ερυθραίας» με πρόεδρο την κα Α. Μπομπάκου.

Η εκδήλωση τιμήθηκε ιδιαίτερα από πλήθος κόσμου καθώς κατάμεστος ήταν ο αύλειος χώρος του ΚΕΜΜΕ . Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του ΚΕΜΜΕ κκ Έφη Κούτση και Κατερίνα Μουστάκη  και μέλη του Δ.Σ., ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Καιρίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη, , ο πρέσβη ε.τ. κ. Γιώργος Γεννηματάς, η πρώην Δήμαρχος Εκάλης κα Βάσω  Σπηλιωτοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μιχάλης Καυγαλάκης (Νέας Ερυθραίας), Γιώργος Σκορδίλης (Περιβάλλοντος), Μανώλης Κουρμαδιάς (Πολεοδομίας), η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Νίνα- Ασπασία Βλάχου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ζέτη Κασιμάτη (Εντεταλμένη Δημοσίων Σχέσεων), Βασίλης Καραγιαννάκης (Αντιπρόεδρος Ανθοκομικής Έκθεσης), Αγγελική Παπάζογλου (Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ) και Μαργαρίτα Γκινοσάτη, ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής ∆ημόσιας ∆ιοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής  πρόεδροι και μέλη επιτροπών του Δήμου και συλλόγων κ.α.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Λουτριώτης