Στον Δήμο Κηφισιάς προληπτικά τεστ σε εργαζόμενους από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

08Μάιος

Στον Δήμο Κηφισιάς προληπτικά τεστ σε εργαζόμενους από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

Την Παρασκευή 8/5 τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν τον Δήμο μας, μετά από αίτημα του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου. Πραγματοποιήθηκαν προληπτικά τεστ για τον κορονοϊό σε ευπαθείς ομάδες και εργαζομένους του Δήμου, οι οποίοι εκτίθενται περισσότερο σε επαφή με το κοινό.
Το πρόγραμμα μοριακών ελέγχων πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς όπου ελέγχθηκαν 139 άτομα. Μεταξύ αυτών, εκπαιδευτικοί και σχολικοί καθαριστές και καθαρίστριες του Δήμου μας, εν όψει της λειτουργίας της 3ης Λυκείου, τη Δευτέρα. Επίσης ήταν υπάλληλοι του Δήμου που εργάζονται στις κοινωνικές δομές και την καθαριότητα, την πολιτική προστασία, τη δημοτική αστυνομία αλλά και μέλη των ΚΑΠΗ. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ελέγχων ήταν προκαθορισμένος από τον ΕΟΔΥ.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για την αποστολή του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στον Δήμο μας. Επανέλαβε τις διευκρινήσεις της πολιτείας ότι δεν υπάρχει ανησυχία για κανέναν από τους Δήμους. Επεσήμανε επίσης ότι ο Δήμος μας βρίσκεται σε επαγρύπνηση και σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς. Προτίθεται μάλιστα, να διεκδικήσει και την πραγματοποίηση νέου ελέγχου σε ευπαθείς ομάδες και εργαζόμενους.
Ευχαριστούμε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που επισκέφθηκε τον Δήμο μας, την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικού Σχεδιασμού και τους υπαλλήλους που συμμετείχαν στην οργάνωση της δράσης με τη συνδρομή της Δημοτικής Υπηρεσίας.