Σμυρνέικη περιπλάνηση στην Νέα Ερυθραία με την Γλυκερία

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2017 η πλατεία 28ης Οκτωβρίου κατακλύστηκε από άτομα κάθε ηλικίας που, τα οποία ανέμεναν με ανυπομονησία την έναρξη της παράστασης «Σμυρνέικο Μινόρε». Ένα μουσικό οδοιπορικό από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη, που πρόσφερε το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Νέας Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) του Δήμου Κηφισιάς  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης «Αλλοτινές Πατρίδες».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση υποδέχθηκαν τους καλλιτέχνες αλλά και τους πολίτες, τους οποίους κάλεσαν να απολαύσουν την εξαιρετική Σμυρνέικη περιπλάνηση.

Ένα αφιέρωμα ψυχής στο σμυρνέικο τραγούδι με τη Γλυκερία, επί σκηνής, να μας ταξιδεύει σε εξαιρετικά μουσικά μονοπάτια, οικεία στην εξαιρετική ερμηνεύτρια καθώς την σημάδεψαν από τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής της πορείας. Μαζί της η  διάσημη τραγουδίστρια Ντιλέκ Koç, γνωστή και από την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας «Πολίτικη κουζίνα». Τη συντροφιά ολοκλήρωνε η Αρετή Κετιμέ, λάτρης του παραδοσιακού τραγουδιού που καθιερώθηκε στο χώρο και για το μεγάλο ταλέντο της στο σαντούρι. Εξαιρετικός ήταν ο ήχος από την ορχήστρα παραδοσιακών μουσικών οργάνων και κρυστάλλινη η ερμηνεία από την Γλυκερία σε μοναδικά σμυρνέικα τραγούδια όπως «Τι σε μέλλει εσένα», «Τζιβαέρι», «Σμυρνιά», και τόσα άλλα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης, η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση,  εκπρόσωποι της Εκκλησίας , των τοπικών αρχών και συλλόγων και εκατοντάδες συμπολίτες μας.