Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τα εγκαίνια της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος», η οποία θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου 2018.

Τη λαμπρή τελετή εγκαινίων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, τίμησαν με την παρουσία τους, πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας, της Εκάλης, αλλά και επισκέπτες οι οποίοι απήλαυσαν μια μαγευτική βραδιά στην ομορφότερη εαρινή γιορτή της πόλης. Η εκδήλωση άνοιξε με την ορχήστρα Brillante Classic Orchestra υπό την διεύθυνση της μαέστρου Αικατερίνης Βαφειάδου και έκλεισε με την ιστορική  Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό την διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος (εδώ), κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων «Η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς έχει παύσει πλέον να αποτελεί στενά και μόνο μια άριστη ευκαιρία ποιοτικής και οικονομικής επιλογής φυτών και λουλουδιών. Εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα και μια ανανεωτική στάση ζωής: Για το περιβάλλον, Την ευζωία, Την κοινωνική αλληλεγγύη. Με έμφαση εφέτος στη συνεργασία με το Σωματείο «Όραμα Ελπίδας» για την προσέλκυση δοτών μυελού των οστών. Και συνέχισε «Ο Δήμος μας, όπως και η Έκθεσή μας, έχουν κοινά χαρακτηριστικά: Συμμέτοχη και αισιοδοξία, Ελπίδα και καινοτομία. Είμαστε δεσμός τριών πόλεων φυσικού κάλλους, βαθιάς ιστορίας και παράδοσης. Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη,  διασφαλίζουν μια ιδανική ισορροπία χρήσεων γης, έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, με τους αναγκαίους περιορισμούς και μόνιμο σεβασμό στη χρήση της κατοικίας, επιδιώκοντας ταυτόχρονα πρόσφορα σύγχρονων υπηρεσιών μαζί με ανθρωπιά και αλληλεγγύη». Αναφέρθηκε επίσης στην συστηματική προσπάθεια που γίνεται για την διατήρηση του πρασίνου στο Δήμο μας. «Η Υπηρεσία Πρασίνου διατηρεί σε πολύ καλή κατάσταση δεκάδες πάρκα, εκατοντάδες δεντροστοιχίες, ενώ προβαίνει σε αλλεπάλληλες δεντροφυτεύεις τόσο στο βουνό μας, στην Πεντέλη μας, που πάλι πρασινίζει σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ, όσο και σε γειτονιές του Δήμου. Παράλληλα οι δημόσιοι και κοινωφελείς χώροι μας βελτιώνονται και ενισχύονται με νέες γεωτρήσεις για το πράσινό μας, με επισκευές στις λίμνες και στα σιντριβάνια, με περιφράξεις, επισκευές και αντικαταστάσεις οργάνων στις παιδικές χαρές». Τέλος ευχαρίστησε την Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ανθοκομικής Έκθεσης, τους παραγωγούς, τους εκθέτες, τους χορηγούς και όσους εργάζονται για την μεγάλη γιορτή στον Δήμο μας.

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου (εδώ) χαρακτήρισε την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ως έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στο χώρο της ευρύτερης αγροτικής παραγωγής.  Ο κ. Αποστόλου ανέφερε χαρακτηριστικά «Η ανθοκομία είναι ένα κλάδος  υποσχετικός τόσο για τους νέους αγρότες  όσο και για τους νέους επιχειρηματίες. Είναι όμως ανάγκη ο κλάδος να μπει σε τροχιά εκσυγχρονισμού».  Παράλληλα παρέθεσε τρόπους με τους οποίους οι παραγωγοί ανθοκομικών ειδών μέσω ενισχύσεων θα έχουν την δυνατότητα για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε  επίπεδο αγροτικής εκμετάλλευσης. Ο Υπουργός έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως «οι δρόμοι ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα περάσουν μέσα από τα χωράφια και την αγροτική καινοτομία».

Η πρόεδρος της Ανθοκομικής, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, κάλεσε τους πολίτες να επισκεφτούν την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς για να χαρούν την φύση και να αγοράσουν φυτά και λουλούδια σε προσιτές τιμές. Επίσης αναφέρθηκε στο πλούσιο πολιτιστικό, μουσικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης, ποικίλες δράσεις για παιδιά και άφθονο παιχνίδι στο «Flower Fun».

Έντονη ήταν η εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στηρίζοντας με την παρουσία τους τον μεγάλο αυτό θεσμό. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης,, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, , οι βουλευτές της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Άννα Καραμανλή και  Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντωνόγλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο πρέσβης της Ουρουγουάης Enrique Leodel, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο εκπρόσωπος  της Ένωσης Κεντρώων Τάκης Διαμαντόπουλος, οι εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Αντιδήμαρχοι όμορων Δήμων, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, φορείς και σύλλογοι της περιοχής. Παρόντες ήταν, φυσικά, η πρόεδρος του ΔΣ, πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς.

Η εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε με τα  πυροτεχνήματα που φώτισαν τον κηφισιώτικο ουρανό και την καθιερωμένη ξενάγηση των παρευρισκομένων στα περίπτερα της έκθεσης. Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Βαγγέλη Σιδέρη .Στο εκθεσιακό χώρο της έκθεσης  φιλοξενείται  φέτος το ταξίδι του νερού στη φύση με τον οποίο μικροί και μεγάλοι μπορούμε να ταξιδέψουμε σε διαφορετικά Οικοσυστήματα.