Πρόγραμμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς

Πρόγραμμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς

«Προτεραιότητα μας, η αλληλεγγύη»

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς (Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα»)  με μια επανδρωμένη ομάδων ειδικών επιστημόνων (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί κ.α), εργαζομένων πιστών στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, εν μέσω κορονοϊού, καταλυτική είναι η συμβολή τους, στην καθημερινότητα πολιτών, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.

 «Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, που κάνουν την αλληλεγγύη πράξη, προσφέροντας καθημερινά  τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένοι, άτομα με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις κ.α. Είναι προτεραιότητα μας να βρισκόμαστε δίπλα τους» επισημαίνει ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Δίπλα στις ευπαθείς ομάδες

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς δημιούργησαν έναν ειδικό μηχανισμό για την υποδοχή και διεκπεραίωση αιτημάτων πολιτών (θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, παροχής κατ’ οίκον ειδών πρώτης ανάγκης κ.α.) σε όλους όσοι είναι ηλικιωμένοι, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες επιπλέον 115 κάτοικοι δέχθηκαν κατ’οίκον υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις που αφορούσαν σε προμήθεια αγαθών και φαρμάκων, αιμοληψίες, ενέσεις, μέτρηση πίεσης, συνταγογράφηση φαρμάκων κ.α.

Υπενθυμίζεται, ότι,  οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεση τους:

Τον  ιστότοπο: https://menoumespiti.kifissia.gr/ 
Τις  4 τηλεφωνικές γραμμές:  210 8080108,  210 8018021,  210 6205006  210 8071263 (ώρες 8.00-19.00)
Τα emails: akapi@kifissia.gr, :kapierithraias@kifissia.gr

προκειμένου, να ζητήσουν βοήθεια και οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών να τους την προσφέρουν.

Σταθερή η στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου

και του Κοινωνικού Συσσιτίου

Στα πλαίσια της έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης ο Δήμος Κηφισιάς συνεχίζει τις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τόσο στην Κηφισιά όσο και στη Νέα Ερυθραία, λαμβάνοντας τα επιβεβλημένα μέτρα για την προστασία από τον ιό και την ασφάλεια των δικαιούχων και όλων των εργαζομένων και εθελοντών. Τρόφιμα διανέμονται και τον μήνα Απρίλιο στους δικαιούχους.

Στη Νέα Ερυθραία συγκεκριμένα, είδη Κοινωνικού Παντοπωλείου δίνονται στους δικαιούχους – ωφελούμενους, (180 οικογένειες), την Τρίτη 7 και την Πέμπτη 9 Απριλίου, από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Κηφισιάς, στις εγγεγραμμένες οικογένειες που φτάνουν τις 160, γίνεται διανομή τροφίμων για τον μήνα Απρίλιο με τηλεφωνικό ραντεβού.

Με το Κοινωνικό Συσσίτιο, καθημερινά διανέμονται 200 μερίδες φαγητoύ σε ευπαθείς ομάδες.

Νέα υπηρεσία: Συμβουλευτική Υποστήριξη για την ενδοοικογενειακή βία

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες τους Δήμου Κηφισιάς έχουν ενισχυθεί με προσωπικό δομών του Δήμου μας, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη. Επιπλέον ενισχύονται με νέες υπηρεσίες. Ήδη λειτουργούν τηλεφωνικές γραμμές Συμβουλευτικής υποστήριξης για την ενδοοικογενειακή βία. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210-8012632,  210-6233315, 210-8019633, 210-8014249 και 210-8082994 (8.00-15.00)

Μείνετε σπίτι σας. Ο Δήμος Κηφισιάς είναι δίπλα στις ευάλωτες ομάδες, στους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.