Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του έργου «Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα» στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς


ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2020
«ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ - Οι μούσες που αγάπησα»
Την 1η Σεπτεμβρίου, σε πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα, παρουσιάστηκε στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς το ποιητικό έργο του  Κωστή Παλαμά. Η θεατρική μαγεία του Γρηγόρη Βαλτινού ζωντάνεψε μαζί με την άρτια ερμηνευτική και σκηνοθετική προσέγγισή του τον κορυφαίο ποιητή του Έθνους μας Κωστή Παλαμά. Ο Γρηγόρης Βαλτινός απέδωσε με πηγαίο λυρικό τρόπο ολόκληρη την πορεία της ζωής του ποιητή, ο οποίος οικοδόμησε με το δικό του τρόπο τις ψυχές των Ελλήνων. Ο Γρηγόρης Βαλτινός αποκάλυψε με μοναδικό τρόπο την πατριδολατρική και ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά.


Τη θεατρική παράσταση προλόγισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος τόνισε τη σημασία του Πολιτισμού και το πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και δείχνοντας υπευθυνότητα ο καθένας από εμάς.
Παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» Λίλα Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης, ο Αντιδήμαρχος Εκάλης Αχιλλέας Κουρέπης, τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» Στέλλα Κονιτοπούλου και Νίκος Μήτσης-Αναγνώστου και πλήθος κόσμου τηρώντας τις απαραίτητες οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων αρχών.
Παρόντες ήταν επίσης, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση Δημήτρης Αφεντούλης και ο Φίλιππος Κούρκουλος, ο οποίος απένειμε το θεσμοθετημένο βραβείο «Νίκος Κούρκουλος» στον πρωταγωνιστή και εμπνευστή της παράστασης «Κωστής Παλαμάς - Οι μούσες που αγάπησα», Γρηγόρη Βαλτινό.