ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τριήμερο των ΄΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΄΄ που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Το κοινό που παρακολούθησε τις προβολές είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα νέα ελληνικά ντοκυμαντέρ, ανάμεσα τους και τρία βραβευμένα, που προβλήθηκαν στο 19ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Στις συζητήσεις που ακολούθησαν τις προβολές παραβρέθηκαν σκηνοθέτες και συντελεστές των ταινιών.
Συγκεκριμένα στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε την προβολή της ταινίας ΄΄ Μάνα μου καπνοφύτισα ΄΄ παραβρέθηκε ο σκηνοθέτης Στάθης Γαλαζούλας . Επίσης ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος της ταινίας ΄΄ Ο ξυλουργός κι η γυναίκα του ΄΄ έδωσε απαντήσεις στις απορίες του κοινού.
Μεγάλο έναυσμα για συζήτηση, στο πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε, έδωσε η ταινία ΄΄ Ένας δρόμος με μακρά ιστορία ΄΄ των Ανατολής Καρυπίδου & Δαμιανού Μαξίμωβ όπου σημαντικές πληροφορίες έδωσε ο εκπρόσωπος των σκηνοθετών κ. Ερωτόκριτος Σαββίδης..
Διαμαντάκι ελπίδας κι αισιοδοξίας η ταινία ΄΄ Ο γυάλινος δράκος ΄΄ της Κωνσταντίνας Ουρούμη σε παραγωγή του Make a wish ( Κάνε μια ευχή Ελλάδος ) όπου πραγματοποιήθηκε η ευχή της 14χρονης Γεωργίας Η ταινία κέρδισε το βραβείο κοινού που αφορά ταινίες κάτω των 50΄ και προβλήθηκε παρουσία της Διευθύντριας του Make a wish ( Κάνε μια ευχή Ελλάδος ) κας Σάντρας Ζαφειρακοπούλου.
Παρόντες οι συντελεστές κι ο σκηνοθέτης Σταύρος Πετρόπουλος της ταινίας ΄΄ Είμαι ένας χορευτής ΄΄ οι οποίοι έδωσαν απαντήσεις στις πολλές απορίες που γέννησε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον θέμα της.
Παρουσία της σκηνοθέτιδος Πανδώρας Μουρίκη προβλήθηκε το βραβευμένο από την WWF ντοκυμαντέρ ΄΄Μέρες της λίμνης΄΄ η οποία επίσης αναφέρθηκε στο γύρισμα του.
Τέλος μαζί μας βρέθηκε ο πρωταγωνιστής του τρίαθλου Λευτέρης Παρασκευάς που πραγματεύεται το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ ΄΄ The extra mile ΄΄ της Βικτώρια Βελλοπούλου κι η παραγωγός Φωτενή Οικονομοπούλου.
Ο Λευτέρης Παρασκευάς είναι αθλητής, εθελοντής και συνδυάζει πάντα όλες του τις δραστηριότητες με φιλανθρωπικό έργο. Ένα λαμπρό παράδειγμα στους σκοτεινούς καιρούς μας.
Το τριήμερο των προβολών έκλεισε με την βραβευμένη ταινία από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου ΄΄ Village Potemkin ΄΄ του Δομήνικου Ιγνατιάδη που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Κάποιοι συντελεστές δυστυχώς δεν παραβρέθηκαν λόγω απόστασης ( μένουν εκτός Αθηνών ) κι άλλοι λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων.
Όλες οι ταινίες ενθουσίασαν το κοινό, έδωσαν υλικό για ενδιαφέρουσες συζητήσεις και τα σχόλια υπήρξαν θετικότατα.
Την διοργάνωση και τον συντονισμό των συζητήσεων πραγματοποίησε η Αννέτα Μολύβα.
Στις προβολές παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος,
ο Πρόεδρος κ. Αχιλλέας Κουρέπης και ο Αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Κόκκαλης του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς., η Πρόεδρος του ΚΕΜΕ κα Έφη Κούτση, ο πρώην Υπουργός Θεόδωρος Κασσίμης, ο Ιστορικός Δρ. Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγητής του Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς κ. Βλάσης Αγτζίδης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ντέμη Αγαπάκη, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Νατάσα Μητσοπούλου, κοινοτικοί σύμβουλοι, μέλη τοπικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Οι προβολές έγιναν από 1/3 – 1-2/4 στην Αίθουσα Πολιτιστικού
΄΄ Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος Δημαρχείο Κηφισιάς ( Διονύσου & Μυρσίνης – ΚΗΦΙΣΙΑ ) και η είσοδος ήταν δωρεάν