Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Νικολόπουλου

Χρήστος Νικολόπουλος

Χρήστος Νικολόπουλος
Η ζωή μου... τα τραγούδια μου

Τη βιογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου που φέρει τον τίτλο «Η ζωή μου, τα τραγούδια μου», η μυθιστορηματική βιογραφία ενός ανεπανάληπτου συνθέτη, ενός δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ταλαντούχου τραγουδοποιού παρουσιάστηκε με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη Αίθουσα του Δημαρχείου «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», τη Δευτέρα 24 Απριλίου.
Το βιβλίο υπογράφει ο καταξιωμένος συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, στιχουργός και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο τύπου για την έκδοση του βιβλίου: Η βιογραφία ενός ανεπανάληπτου συνθέτη, ενός βιρτουόζου του μπουζουκιού ενός πρωταγωνιστή αλλά και εργάτη της τέχνης του. Μνημειώδεις στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, μνήμες, πρόσωπα, καταστάσεις, πολύτιμες πληροφορίες, μαγικές αλλά και πικρές στιγμές, γοητευτικά παραλειπόμενα. Οι σπουδαίοι συνοδοιπόροι και το κλίμα των εποχών που έλαμψαν μαζί του σε συνδυασμό με το σήμερα, όπου ο Νικολόπουλος συνεχίζει να μας χαρίζει στάγματα μέσα από το ανεξάντλητο οπλοστάσιο του. Όλα αυτά και άλλα μοναδικά μέσα από την ματιά ενός διακεκριμένου μουσικού ερευνητή, συγγραφέα και ξεχωριστού ανθρώπου του τραγουδιού.
Η έκδοση συνοδεύεται από συλλεκτικό cd με σπάνιες ανέκδοτες ηχογραφήσεις του Χρήστου Νικολόπουλου, που ερμηνεύουν οι: Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Χάρις Αλεξίου, Πασχάλης Τερζής, Λεωνίδας Βελής, Κωνσταντίνα, Κώστας Μακεδόνας και ο ίδιος ο συνθέτης.
Το βιβλίο προλογίζουν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος: «O Νικολόπουλος είναι γέννημα της μεγάλης σχολής του ρεμπέτικου», η Χάρις Αλεξίου: «οι επιτυχίες του τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται ακόμη και σήμερα σε όλα τα πάλκα της Ελλάδας», και ο Γιώργος Νταλάρας: «είναι αναμφισβήτητα ο σπουδαιότερος λαϊκός συνθέτης της γενιάς του».
Την παρουσίαση-μουσική βραδιά προλόγισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μιλώντας με τα πιο θερμά λόγια για τη μουσική αξία και τη διαχρονικότητα της μουσικής προσφοράς του καταξιωμένου συνθέτη και μουσικού Χρήστου Νικολόπουλου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέας Κουρέπης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Αντιπρόεδρος Νικήτας Κόκκαλης, οι Αντιδήμαρχοι Σίσσυ Παπασπύρου και Μιχάλης Καυγαλάκης και η Πρόεδρος του Μενάνδρου Πόλυ Αστερίου, και το μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Στέλλα Κονιτοπούλου.
Το βιβλίο παρουσίασαν οι: Χρήστος Νικολόπουλος (μουσικοσυνθέτης), Κώστας Μαρδάς (δημοσιογράφος), Κώστας Μπαλαχούτης (συγγραφέας και διευθυντής του ogdoo.gr) και Λίλα Οδ. Παπαδημητρίου (φιλόλογος).
Ακολούθησε το μουσικό κομμάτι της βραδιάς με τον Χρήστο Νικολόπουλο στο μπουζούκι και τους ερμηνευτές Μιχάλη Δημητριάδη και Ζωή Παπαδοπούλου να τον συνοδεύουν με τις μελωδικές φωνές τους, θυμίζοντάς μας όλες τις παλιές και νέες επιτυχίες του μουσικοσυνθέτη.
Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.