Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Δημητρίου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και τη μαθητική παρέλαση.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Γενικός Σημαιοστολισμός στο Δήμο Κηφισιάς από την ανατολή του ηλίου της 25ης μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, Οργανισμών και Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

7.00-10:30 Όρθρος – Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία

        10:30 Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας

        18:00 Μεθέορτος Εσπερινός. Παράκληση στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

          Εορταστικές Εκδηλώσεις στα Σχολεία.

10:30 Κατάθεση στεφάνων Σχολείων Εκάλης στο Μνημείο Πεσόντων (Πλατεία Κέννεντυ, Εκάλη)

11:30 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στη  Νέα Ερυθραία  (Ελευθερίου Βενιζέλου & Λουκή Ακρίτα) από αντιπροσωπευτικές ομάδες Μαθητών Σχολείων, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπων Σωματείων, Συλλόγων, Καθηγητών, Δασκάλων.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

  7:30 Οι καμπάνες των Εκκλησιών θα χτυπήσουν χαρμόσυνα.

11:00 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά.

11:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων (Λ.Κηφισίας & Ζηρίνη,Κηφισιά) και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο, εκπροσώπους των  Αστυνομικών Τμημάτων, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων & και Πολιτικών Κομμάτων.

12:00 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο.

          Παρέλαση εκπροσώπων της Εθνικής Αντίστασης, των Μαθητών, του  Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού & των  Συλλόγων του Δήμου, στην Πλατεία Πλατάνου, στην Κηφισιά.Μετά το πέρας της παρέλασης, θα ακολουθήσει κέρασμα στην  Πλατεία άνωθεν του υπογείου Σταθμού Αυτοκινήτων, όπου θα  χορέψει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου.