Ο Δήμος Κηφισιάς «φέρνει» παιδιάτρους στα σχολεία

Ο Δήμος Κηφισιάς «φέρνει» παιδιάτρους στα σχολεία

Ο Δήμος Κηφισιάς στα πλαίσια της συνεχούς φροντίδας για τους μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας, προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με δύο παιδιάτρους προκειμένου να υπάρχει άμεση ιατρική φροντίδα για τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια του ωραρίου των σχολείων.

Οι παιδίατροι θα επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους προκειμένου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων να παρέχουν τις απαραίτητες συμβουλές για θέματα υγείας των παιδιών όπως αλλεργίες, ιώσεις κ.α.

Επιπλέον θα είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας των μαθητών με τη σύμφωνη συγκατάθεση των γονέων ( για την πορεία του εμβολιασμού των παιδιών τους) και για τον άρτιο εφοδιασμό του σχολικού φαρμακείου.

Τέλος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση των σχολείων ενδεχομένως οι παιδίατροι να μπορούν να ενημερώσουν τους μαθητές για θέματα όπως: πρόληψη παιδικών ατυχημάτων, σχολική υγιεινή και άλλων θεμάτων που άπτονται στην ειδικότητά τους, στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης στην πρωτοβάθμια και της θεματικής εβδομάδας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.