Ο Βασίλης Ξυπολυτάς Νέος Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, εξελέγη νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.). Ο Σ.Π.Α.Π. αποτελείται σήμερα από 13 Δήμους της Αττικής, οι οποίοι συμμετέχουν στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που επέφερε η εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», με τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων.

Μετά την εκλογή του, ο κ. Ξυπολυτάς δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π. Με αίσθημα ευθύνης και ενότητας, ευχαριστώ από καρδιάς τους εκλέκτορες του Συνδέσμου για την πολύτιμη στήριξη και εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου».

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας του Πεντελικού Όρους, δηλώνοντας: «Η προστασία του Πεντελικού είναι συνυφασμένη με την προστασία της ζωής μας. Βρισκόμαστε μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου και δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για επανάπαυση. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα κάθε πρόκληση ή κατάσταση που χρήζει άμεσης επέμβασης. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι, πέρα από την προστασία, να αναζητήσουμε τους τρόπους να κάνουμε ξανά "πράσινο" το Όρος, με γενναίες χρηματοδοτήσεις, ώστε να το απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι επόμενες γενιές».

 

Alt