ΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Οι ιδρυτές starups που συμμετέχουν στον 5ο Κύκλο του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Δήμου Κηφισιάς παρουσίασαν χθες στο Ανοιχτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Ποιοι είναι όμως οι μέντορες τους;

 Η Αγγελική Σαββίδου είναι Σύμβουλος Επιχειρηματικής & Οικονομικής Ανάπτυξης, ιδρύτρια των εταιρειών #FinanceLady & #FinFish. Ασχολείται με τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό και τη συμβουλευτική στo Personal & Business Finance. Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια και διοργανώνει εκπαιδεύσεις με θέμα τις επιχειρήσεις, τα οικονομικά και τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό. Πιστεύει πως όλες και όλοι μπορούμε να διαχειριστούμε τα οικονομικά μας, αρκεί να μάθουμε τον τρόπο. Έτσι θα δημιουργούμε βιώσιμες επιχειρήσεις με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη.

 Η Βιολέτα Ξανθούλη έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας κυρίως σε εταιρίες τεχνολογίας, σε θέσεις εμπορικές και marketing. Έχει δουλέψει σε πολυεθνικές εταιρίες όπως η Microsoft και η Xerox, έχει εμπειρία στο χώρο του Β2C αλλά και του B2B, κι είχε ευθύνες σε regional επίπεδο (EMEA, CEE). Ταυτόχρονα έχει ασχοληθεί με projects γύρω από την εταιρική κοινωνική ευθύνη, την εταιρική κουλτούρα, ενώ έχει διδάξει διάφορα μαθήματα marketing σε σπουδαστές MBA. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συμβουλευτική, έχοντας ιδρύσει την #Opennous που βοηθά εταιρίες να ξεκινήσουν πιο στρατηγικά τις δράσεις εταιρικής ευθύνης, κι έχει συν-ιδρύσει τη WeRedd, μία εταιρία που βοηθά τις επιχειρήσεις να λύνουν επιχειρηματικά προβλήματα αξιοποιώντας τους ανθρώπους τους. Αγαπά να περνά χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους της, καθώς και με τα δύο της σκυλιά, ενώ παίζει μπάσκετ και λατρεύει τα ταξίδια και τις καταδύσεις.

 Η Γεωργία Κελεπούρη είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολή Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών της στο ίδιο αντικείμενο, μετεκπαιδεύτηκε στο Institute οf Advanced Legal Studies (IALS), στο Λονδίνο και πραγματοποίησε άσκηση στη Νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κύριο άξονα απασχόλησης τα χρηματοδοτικά εργαλεία του προϋπολογισμού της Ένωσης. Σήμερα, είναι μέλος της δικηγορικής εταιρίας, “Χριστιανός & Συνεταίροι” (https://www.christianos.eu/), που εξειδικεύεται στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αλληλεπίδρασή του με το εθνικό δίκαιο. Ταυτόχρονα, κάνει τα πρώτα της βήματα στον εθελοντισμό μέσω του δικτύου του Women on Top, ενός οργανισμού για την επαγγελματική και οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία.

 Η Φαίη Χαραλαμπάκη σπούδασε στο τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης (marketing), της σχολής Διοίκησης & Οικονομίας και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι πιστοποιημένη Coach από τον Διεθνή Οργανισμό Association for Coaching, έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και είναι εγγεγραμμένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ. Από το 2011 εργάζεται στον κλάδο των πωλήσεων και του marketing ενώ παράλληλα τα τελευταία έξι (6) χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης ως εισηγήτρια σεμιναρίων.