Οι βραβεύσεις στη «Γιορτή του Αθλητή 2018» του Δήμου Κηφισιάς

 

Οι βραβεύσεις στη «Γιορτή του Αθλητή 2018» του Δήμου Κηφισιάς

Τιμήθηκαν πάνω από 300 αθλητές και σωματεία

Έμπρακτη απόδειξη, ότι ο Δήμος Κηφισιάς ξέρει να τιμά τους ανθρώπους του αθλητισμού που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν σε στάδια και σε κάθε αθλητικό χώρο, ήταν η τιμητική εκδήλωση απονομής βραβείων «Γιορτή του Αθλητή» η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στο Politia Tennis Club. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στον «Δημήτριο Βικέλα» καθώς φέτος συμπληρώνονται 110 χρόνια  από το θάνατο του πρώτου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και οργανώθηκε από το ΝΠΔΔ του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο φέρει και το όνομα του λόγιου, ποιητή και πεζογράφου.

Την βραδιά Αθλητισμού για το Δήμο μας, έκανε ακόμα πιο λαμπερή η Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου, η οποία ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δημάρχου Κηφισιάς ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη στην Κηφισιά ειδικά για την «Γιορτή του Αθλητή». Η ομιλία της στην Εκδήλωση με τίτλο «Σπάζοντας το φράγμα του δεν μπορώ» ήταν εξαιρετική και πραγματικά μέσα από την περιγραφή της προσωπικής της ιστορίας, ανέδειξε άγνωστες πτυχές της αθλητικής της ζωής προτρέποντας να μην εγκαταλείπει ποτέ κανείς το όνειρο και την προσπάθεια.

Σημαντική και η παρουσία του  προέδρου  της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου αλλά και η παρουσίαση της εκδήλωσης από τον αθλητικογράφο Αντώνη Πανούτσο.

Πραγματικά συγκινητική ήταν η  παρουσία των νεαρών αθλητριών και αθλητών που διακρίθηκαν με τις αθλητικές επιδόσεις τους κατά την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Βραβεύτηκαν στον τόπο τους, τον Δήμο μας, ο οποίος αναγνώρισε έμπρακτα τις διακρίσεις τους.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, χαιρέτησε και υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα  τους παρευρισκόμενους και συνομίλησε με τους αθλητές και τους επίσημους προσκεκλημένους. «Η αίθουσα απόψε είναι γεμάτη προσωπικότητες της αθλητικής οικογένειας, που έχουν τον έπαινο και τις ευχές μας για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις» τόνισε ο κ. Θωμάκος ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάδειξη του ολυμπιακού και οικουμενικού αθλητισμού από τον Δημήτριο Βικέλα, το όνομα του οποίου φέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας.

Στην ομιλία του  επεσήμανε επίσης  πως ο  Δήμος μας είναι μία Αθλητούπολη, το οποίο αποδεικνύεται από τον τρόπο ζωής και άθλησης των πολιτών αλλά και από την μεγάλη ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού που προσφέρει διακρίσεις σε ατομικά και σε ομαδικά αθλήματα. Στα ομαδικά αθλήματα υπάρχουν 9 ομάδες που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα, ενώ την προηγούμενη χρονιά 6 ομάδες ανέβηκαν κατηγορία, 2η θέση πανελληνίως κατέκτησε ο ΓΣΚ στον κλασικό αθλητισμό, 5η θέση ο Α.Ο.Π.Κ στο πρωτάθλημα Volleyleague ενώ σημαντικές ήταν οι πανελλήνιες διακρίσεις των αθλητών.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την παροχή νέων εγκαταστάσεων στους αθλητές του Δήμου.

-Ταρτάν Ζηρινείου: Το Φθινόπωρο του 2014, τρεις μήνες στη Διοίκηση του Δήμου, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του φθαρμένου τάπητα του Ζηρινείου. Διεξήχθη διαγωνισμός, σημειώθηκαν καθυστερήσεις λόγω των γραφειοκρατικών περιπετειών και των καθυστερήσεων εργολάβων που φαίνεται να φτάνουν στο τέλος τους. 

-Προπονητήρια σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη: Αποφασίστηκε η ενιαία δημοπράτηση μελετών και των τριών Προπονητηρίων, το Μάιο του 2018.

- Αθλητικό Συγκρότημα Κάτω Κηφισιάς Το έργο που παρελήφθη ήταν μακέτες και σε σύντομο χρόνο υλοποιήθηκαν οι έξι απαραίτητες μελέτες. Επί ενάμιση χρόνο αγωνιζόμαστε για την απαραίτητη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή «Τρίγωνο Φραγκοπούλου» και αναζητούμε τρόπο μέσω του αρμόδιου Υπουργείου,  για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τόνισε πως ο  αθλητισμός είναι θέμα μεγάλης προτεραιότητας για το Δήμο μας και όλοι μας εργαζόμαστε με συνέπεια και ευθύνη προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Αχιλλέας Κουρέπης, αναφέρθηκε στη διαρκή προσπάθεια που κάνει ο Δήμος προκειμένου οι αθλητές να αθλούνται σε καλές και ασφαλείς συνθήκες, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια διαρκή προσπάθεια καθώς οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και η συντήρηση τους δύσκολη. Επίσης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που δίνεται στον μαζικό αθλητισμό μέσω και των πλούσιων αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου, στα οποία συμμετέχουν πάνω από 2.500 πολίτες.

Τα θεσπισμένα ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν:

-Στον Σπύρος Καπράλο Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως άξιο εκπρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού και συνεχιστή της Ολυμπιακής ιδέας

-Στον Νίκο Νεσιάδη Μέλος της χρυσής Ομάδας  Μπάσκετ της Α.Ε.Κ. για τα 50 χρόνια από το 1968.

-ΒΡΑΒΕΙΟ ‘ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΙΚΑΣ’ Στον Δημήτρη Μανωλόπουλο για την πολυετή & πολύτιμη προσφορά του στην Ομάδα Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού.

-ΒΡΑΒΕΙΟ ‘ΣΑΚΗΣ ΜΑΝΑΡΗΣ ’Στον Στέφανο Μπίρδα για την πολυετή προσφορά του

ως Προπονητής & Τεχνικός Διευθυντής στην Ομάδα Μπάσκετ της Α.Ε.Ν.Κ.

-ΒΡΑΒΕΙΟ ‘ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ’ Στον Εμμανουήλ Καραλή για τις σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις του που συνεχώς μας κάνουν υπερήφανους! 5.80 στο άλμα επί κοντώ

-Στην Βούλα Πατουλίδου πρώτη Ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκη που μας έχει χαρίσει τόσες δυνατές αθλητικές στιγμές.

-Στον Λευτέρη Παρασκευά για τις σημαντικές αθλητικές επιδόσεις του στην κάλυψη υπεραποστάσεων αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο μέσω των συμμετοχών του στους Αγώνες.

-Στην Νίκη Βάρσου Αθλήτρια της Χρονιάς του Δήμου Κηφισιάς Πρώτη Πανελληνιονίκη στο Αεροβόλο Τυφέκιο Γυναικών.

-Στον Μιχάλη Δράκο Αθλητή της Χρονιάς του Δήμου Κηφισιάς Πρώτο Πανελληνιονίκη στο Αεροβόλο Τυφέκιο Εφήβων για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

-Στον Σπύρο Χουντουμάδη Προπονητή της Χρονιάς του Δήμου Κηφισιάς γιατί ανέβασε την Ομάδα Βόλλεϋ Γυναικών του Γ.Σ.Κ. ‘Ο ΗΡΑΚΛΗΣ’ στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

Βραβεύτηκαν  τα σωματεία του Δήμου μας που σημείωσαν άνοδο και πανελλήνιες νίκες:

-Γ. Σ. ‘Ο ΗΡΑΚΛΗΣ’ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

-Γ. Σ.‘Ο ΗΡΑΚΛΗΣ’ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία

-Ζ.Α.Ο.Ν ΒΟΛΛΕΥ Άνοδος στην νεοσύστατη Preleague

-Ζ.Α.Ο.Ν. ΜΠΑΣΚΕΤ Άνοδος στην Β΄ ΕΣΚΑ

-ΑΘΗΝΑ ’90 Κυπελλούχος Ελλάδος

-Α.Ο.Π.Κ 5η θέση στο Πρωτάθλημα Volleyleague & Finalist του Κυπέλλου Ελλάδος

-Α.Μ.Ε.Σ  Άνοδος στην Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- Σκάκι

-ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην Πανελλήνια Κατάταξη των Σωματείων Κλασικού Αθλητισμού.

Τιμητικές πλακέτες έλαβαν όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας

 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «Ε.Ο.Κ.Α» , Α.Ο.Κ, Α.Ο.Π , Α.Ο.Χ «ΥΜΗΤΤΟΣ» , Α.Σ ΚΗΦΙΣΙΑ 2010 , Α.Ο. ΕΚΑΛΗΣ, Α.Ε.Ν.Κ, Α.Σ, «ΟΔΥΣΣΕΥΣ» ΚΗΦΙΣΙΑΣ , Α.Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ, Α.Σ ΛΕΟΝΤΙΚΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Α.Ο.Ν.Ν.Ν.Ε ΑΜΑΖΟΝΕΣ , Ε.Α.Σ.Ο -AGIS , ΚΗΦΙΣΙΑ Α.Ε , ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Α.Σ, ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Α.Σ. ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ , ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Α.Σ ΤΜΗΜΑ, ΒΟΛΛΕΫ ,ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ  FC, Σ.Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ZEN MARTIAL ARTS ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης , οι βουλευτές Ελένη Αυλωνίτου,  Άννα Καραμανλή και Γρηγόρης Ψαριανός, οι πρώην υπουργοί Φάνη Πάλλη –Πετραλιά  και Θεόδωρος Κασσίμης, o απόγονος της οικογένειας Βικέλα Ιωάννης Βικέλας, ο αντιπρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» Νικήτας Κόκκαλης οι αντιδήμαρχοι Ζέτη Κασσιμάτη, Παντελής Παπανικολόπουλος, Δήμητρης Λιανός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευάγγελος Αυλήτης, Γιάννης Παντελεάκης, Μαρία- Χριστίνα Τσιάμα, Πόλυ Αστερίου, Χρήστος Καλός, Γιώργος Παπαδόπουλος, Αντώνης Μπιτζάνης, το μέλος της Ομάδας  Μπάσκετ της Α.Ε.Κ. (1968) Νίκος Νεσιάδης, ο  πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Ντέιβιντ Στεργάκος, ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης και πρώην Γ.Γ.Α. Σταύρος Δουβής,  ο πρώην αθλητής του βάδην Άρης Καραγεώργος, ο πρώην πρωταθλητής του ακοντισμού Ανδρέας Καπώνης, ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Χρύσανθος Καρούζος, τα μέλη του Δ.Σ. «Δ. Βικέλας» Κατερίνα Κροντηρά, Ρόζα Κουτσούκου, Μαντώ Τουλή, Αγγελική Βαλασοπούλου, Τάκης Οικονομόπουλος, Κώστας Λάσκαρης Γιώργος Μαθόπουλος και πλήθος κόσμου.