Μια μεγάλη γιορτή, η τελετή λήξης της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Εντυπωσίασε, ευαισθητοποίησε και χάρισε όμορφες στιγμές στους επισκέπτες της η 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Ένας θεσμός βαθιά ριζωμένος στη συλλογική συνείδηση των Κηφισιωτών, ανανεωμένος και εμπλουτισμένος κατάφερε και φέτος να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών από κάθε περιοχή της Αττικής, που την επισκέφθηκαν προκειμένου να απολαύσουν ανοιξιάτικες ευωδίες, όμορφες μελωδίες και να περιηγηθούν στο γεμάτο εκπλήξεις Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος». Το ολάνθιστο ταξίδι ολοκληρώθηκε με μια υπέροχη γιορτή την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

 «Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι το μεγαλύτερο γεγονός της Ελληνικής Ανθοκομίας. Αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τα φυτά και τα άνθη που φιλοξενεί αλλά και για το πολιτιστικό και το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα που ήταν φέτος ιδιαίτερα πλούσιο. Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μπορεί να είναι η 64η αλλά πατάει σε τρεις αιώνες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος. Ο κ. Θωμάκος ευχαρίστησε τους παραγωγούς, τους φυτωριούχους, τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και το εποχικό προσωπικό. Ευχαρίστησε επίσης την πρόεδρο της κα Κλεοπάτρα Χατζοπούλου και το Δ.Σ της Ανθοκομικής Έκθεσης, τους συλλόγους, τις εταιρίες κοινωνικής φροντίδας και όλους όσοι συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στην φετινή έκθεση.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης κα Κλεοπάτρα Χατζοπούλου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο που της ανέθεσε τον εμβληματικό για την Κηφισιά θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης. Επίσης η κα Χατζοπούλου επεσήμανε πως η φετινή έκθεση προσέφερε ένα γεμάτο πολιτιστικό και κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο εντυπωσίασε τους επισκέπτες της.

Η αυλαία της έκθεσης έπεσε με την παιχνιδοσυναυλία των Burger Project, τις παιδικές χορωδίες «Μικροί Τροβαδούροι», «Παιδική Χορωδία Δήμου Κηφισιάς», «Παιδική Χορωδία & Μαντολινάτα – Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών»,  και την Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου.

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς για  18 ημέρες, σε έκταση 20 στρεμμάτων και με την συμμετοχή 65 ανθοπαραγωγών προσέφερε  περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων στις πιο προσιτές τιμές. Φέτος το πολιτιστικό πρόγραμμα ήταν πιο πλούσιο από ποτέ. 12 συναυλίες με Νίκο Ζιώγαλα, Στέλλα Κονιτοπούλου,  Δ. Ναχμία, Πετρολούκα Χαλκιά & Αντ. Κυρίτση, Brillante Classic Orchestra, Γεράσιμο Ανδρεάτο,48 Ώρες, Depy Sakellariou Τέρη Ιερεμία, Δροσουλίτες, Apurimac, Burger Project κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Αττικής παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το ταξίδι του νερού στη φύση" και περιηγήθηκαν στο θεματικό πάρκο της έκθεσης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν  για τον κύκλο του νερού στη φύση και να ταξιδέψουν σε διαφορετικά Οικοσυστήματα. Παράλληλα παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις, καραγκιόζη ενώ διασκέδασαν στο δωρεάν πάρκο ψυχαγωγίας “flower fun” .
Δεκάδες ήταν επίσης και οι  παρουσιάσεις για επαγγελματίες και ερασιτέχνες κηπουρούς, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της έκθεσης στην κοινωνική ευαισθητοποίηση με την συμμετοχή των συλλόγων «Όραμα Ελπίδας», «Άγγιγμα Ζωής» , «Η Αγκαλιά» κ.α..

Πραγματοποιήθηκαν επίσης οι καθιερωμένες βραβεύσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς. Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Βαγγέλη Σιδέρη .

  Αναλυτικά τα βραβεία της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς είναι:

Βραβείο Καλύτερου Περιπτέρου Άνθεων «ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ» Απενεμήθη στον Παναγιώτη Γουρνή από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο
Βραβείο Καλύτερου Εκθεσιακού Περιπτέρου «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ»  Απενεμήθη στην Κοινωνία Κληρονόμων Αριστείδη Πουλημένου,  από την Πρόεδρο της Ανθοκομικής Κηφισιάς Κλεοπάτρα Χατζοπούλου.
Βραβείο για το κοινωνικό έργο. Απενεμήθη στο σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» από τον Δήμαρχο Κηφισιάς  Γιώργο Θωμάκο.
Βραβείο για την διαχρονική συμβολή στο Πολιτιστικό πρόγραμμα. Απενεμήθη στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κηφισιάς. Την βράβευση έκανε η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Πόρων και Προσωπικού Σίσσυ Παπασπύρου.
Βραβείο για την συμβολή στο Κοινωνικό και Πολιτιστικό Πρόγραμμα. Απενεμήθη στο σύλλογο «Άγγιγμα Ζωής» Την βράβευση έκανε η Αντιπρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Δήμητρα Αγαπάκη.
Βραβείο για την συμβολή στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα. Απενεμήθη στο σύλλογο «Η Αγκαλιά» Την βράβευση έκανε ο εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών Δήμου Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης.
Βραβείο για τη συμβολή στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Απενεμήθη στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο . Την βράβευση έκανε  ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου Γιώργος Κομιανός.
Βραβείο για την συμμετοχή των σπουδαστών στο Πολιτιστικό πρόγραμμα. Απενεμήθη στο  Δημόσιο ΙΕΚ Κηφισιάς.  Την βράβευση έκανε ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης.
Βραβεία για τη συμβολή στα παιδικά δρώμενα, στο  2ο Σύστημα Προσκόπων Κηφισιάς και στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Νέας Ερυθραίας. Την βράβευση έκανε η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τουρισμού και Εθελοντισμού  Ζέτη Κασιμάτη.
Βραβείο για τη συμβολή στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα. Απενεμήθη στο Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΣ. Την βράβευση έκανε ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Νικήτας Κοκκαλής.

Επίσης βραβεύτηκαν:

Ο «ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ» MEDI PRINOY, οι «ΑΡΓΥΡΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ» ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ & METALINE ΣΠΑΝΟΣ, ο «ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ» STIHL, οι Υποστηρικτές Platanos Parking, Eθνική Ασφαλιστική Γραφείο Αμαρουσίου Δ. Βαγενά, Δ. Θανόπουλος.

Οι  «ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» ΑΝΤ1, ΣΤΑΣΥ Α.Ε., REAL GROUP, ATTICA TV.

Τέλος βραβεύτηκαν οι Κλέωνας Τσέτης και  Κωνσταντίνος Χριστάκος που προσέφεραν υπέροχα πλάνα της 64ης Ανθοκομικής με λήψη drone.

Θεαματικό και το κλείσιμο της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης με την απελευθέρωση μπαλονιών από τους μικρούς φίλους του θεσμού! Μικροί και μεγάλοι ανανεώσαν μουσικά το ραντεβού για την επόμενη χρονιά  με την συναυλία του συγκροτήματος «48 ώρες».