Με ομιλίες, βραβεύσεις και μέτρα ασφαλείας η τελετή λήξης της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Με ομιλίες, του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και του Πρόεδρου της Ανθοκομικής Γιώργου Παπαδόπουλου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της  67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 στο Άλσος Κηφισιάς.

Η βραδιά ξεκίνησε με μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του Φίλιππου Χίου. Tην παρουσίαση έκανε η Βάσω Τσαλαβούτα, πρόεδρος του Συλλόγων των Κηφισιωτών.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σε μια ομιλία που συνέδεε το παρελθόν της Ανθοκομικής με τις μελλοντικές της δυνατότητες και αναφέρθηκε στη γλυκόπικρη γεύση που αφήνει κάθε φορά η βραδιά του αποχαιρετισμού μετά τη λήξη κάθε Ανθοκομικής. Εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή του γιατί η Ανθοκομική στάθηκε όρθια για 2η χρονιά  σε δύσκολες υγειονομικά εποχές και στήριξε έμπρακτα τον δυναμικό κλάδο των ανθοκηπουρών, των καλλιεργητών και των φυτοπαραγωγών. Κλάδος που για την Κηφισιά είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο.

Ο Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο, το ΔΣ,  όλους όσοι εργάστηκαν από διαφορετικά πόστα και ειδικότητες για την επιτυχία της Έκθεσης, τους χορηγούς,  τους παραγωγούς, τους καλλιεργητές, τους Αρχιτέκτονες τοπίου που σχεδίασαν τους εννέα Κήπους του Κόσμου και τους εθελοντές του ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ που βοήθησαν στη δημιουργία τους.

«Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς έχει ξεπεράσει προ πολλών ετών τα στενά όρια μιας εμπορικής δραστηριότητας και μπορεί να γίνει οδηγός σε δράσεις και λειτουργίες που θα αποτελέσουν υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα σε ζητήματα σύγχρονου αστικού πρασίνου. Οι  «ΚΗΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», φέτος, πρόβαλλαν και παρείχαν εναλλακτικές για το πώς μπορεί να  ανασυσταθεί το πράσινο ειδικά στον τόπο της Κηφισιάς που τόσο βαθιά λαβώθηκε το περιβάλλον και το πράσινο».

Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Γιώργος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε με τη σειρά του εκ βαθέων, όλους όσοι  συνετέλεσαν στην υλοποίηση της 67ης Ανθοκομικής, αλλά και στην επιτυχία της.  «Εφέτος έγινε πράξη η στρατηγική απόφαση της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς να επενδύσει στο Εκθεσιακό της σκέλος. Με το θεματικό της Πάρκο και τα ετήσια αφιερώματά της, η Ανθοκομική Έκθεση καινοτομεί για άλλη μια φορά, κάτι που τη χαρακτηρίζει και αποτελεί έναν από τους λόγους που ο Θεσμός διατηρείται πάντα ζωντανός και σύγχρονος, μεταφέροντας γνώση στους επισκέπτες της και κάνοντας τη συνολική εμπειρία της επίσκεψης, πολύ πιο πλήρη από πληροφορίες και ερεθίσματα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι υπήρξε αύξηση εσόδων σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και με την ενισχυμένη επισκεψιμότητα υπό τις περιορισμένες συνθήκες της πανδημίας, παραδίδεται μια σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες Διοικήσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο προσωπικά και τις Διοικήσεις των Ανθοκομικών Εκθέσεων Κηφισιάς, για τη φιλοξενία που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια στον Σύλλογο. Ανέφερε ότι περισσότεροι από 1500 νέοι εθελοντές δότες έχουν εγγραφεί μέσα από την Ανθοκομική Έκθεση τα δύο προηγούμενα χρόνια και τρείς από αυτούς βρέθηκαν συμβατοί και χάρισαν ελπίδα και ζωή σε αντίστοιχους ασθενείς.

Οι βραβεύσεις αναλυτικά:

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Το βραβείο παρέλαβε ο Διονύσης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος του  ΙΓΕ. Η βράβευση έγινε από τον Δήμαρχο Κηφισιάς. 

Η εταιρεία JYSK. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμος Γιγουρτάκης Deputy Manager του νέου καταστήματος  JYSK στο εμπορικό κέντρο River West. Η βράβευση έγινε από την Νικολέτα Ποντικάκη μέλος του ΔΣ Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς και Δημοτική Σύμβουλος. 

Η εταιρεία ELPEDISON. Το βραβείο παρέλαβε ο Στάθης Βωβός, Εμπορικός Διευθυντής ELPEDISON. Η βράβευση έγινε από τον  Κωνσταντίνο Αναστασιάδη, Μέλος Δ.Σ. Ανθοκομικής. 

Η εταιρεία PRAKTIKER. Το βραβείο παρέλαβε η Ευαγγελία Μπεκιράκη, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας & Δημοσίων Σχέσεων της Praktiker Hellas). Η βράβευση έγινε από την κα Άντα Βουτσινά, Μέλος Δ.Σ. Ανθοκομικής.

Η εταιρεία MEDI PRINOU. Το βραβείο παρέλαβε η Κατερίνα Τσίκουλη, Διευθύντρια MEDI PRINOU. Η βράβευση έγινε από τον Ιωάννη Μαρούδα, Μέλος Δ.Σ. Ανθοκομικής. 

Η εταιρεία RENAULT. Το βραβείο παρέλαβε ο Μάκης Τρομπούκης, ιδιοκτήτης AUTOMOTIVO. Η βράβευση έγινε από τον Γιάννη Κιτάντζη, Μέλος Δ.Σ. Ανθοκομικής.

 

Η εταιρεία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ. Το βραβείο παρέλαβε η Δήμητρα Αναγνώστου. Η βράβευση έγινε από την Ειρήνη Σκορδίλη, Μέλος Δ.Σ. Ανθοκομικής.

Η εταιρεία ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ. Το βραβείο παρέλαβε ο Κοσμάς Νεοχωρήτης. Η βράβευση έγινε από τον Μηνά Οικονομίδη, Μέλος Δ.Σ. Ανθοκομικής. 

Η εταιρεία BRIGHT. Το βραβείο παρέλαβε ο  Γιώργος Γιαννακούλιας. Η βράβευση έγινε από την Τζάνε Αναστασία, Στέλεχος Ανθοκομικής. 

Η εταιρεία ΒΕΡΥΚΟΚΟΣ. Το βραβείο παρέλαβε η Ζωή Αθανασοπούλου. Η βράβευση έγινε από την Νίνα Βλάχου, Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης και Φιλίας Πολιτών, Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού. (# 8105)

Οι εταιρείες ΥΔΑΤΩΡ – OASE. Το βραβείο παρέλαβε η Δέσποινα Αλωνιστιώτη. Η βράβευση έγινε από την Ράνια Ντάλλη, Κοινοτική Σύμβουλο Κηφισιάς. (# 8113)

Η εταιρεία SEPTONA. Το βραβείο παρέλαβε η Σοφία Παγκαλίδου. Η βράβευση έγινε από την Ιωάννα Βασιλείου, Κοινοτική Σύμβουλο Εκάλης. (# 8116)

Η εταιρεία HAIFA. Το βραβείο παρέλαβε η  Κατερίνα Παρθενίου. Η βράβευση έγινε από την  Κατερίνα Λεούδη, Κοινοτική Σύμβουλο Κηφισιάς. (# 8121)

Η εταιρεία ΙΟΛΗ. Το βραβείο παρέλαβε η Σίσσυ Δημάκη. Η βράβευση έγινε από τον  Ηλία Τσουτσοπλίδη, Συμβ. Οργάνωσης και Επικοινωνίας Ανθοκομικής. (# 8141)

Η εταιρεία PIZZA FUN. Το βραβείο παρέλαβε η Κυριακή Κωστή, Marketing Manager. Η βράβευση έγινε από την  Βασιλική Παπαματθαίου, Μελος Δ.Σ. Ανθοκομικής. (# 8147)

Οι Αρχιτέκτονες Τοπίου. Ελένη Αθανασιάδου, Ηλίας Βενέσης, Θάνος Οικονόμου, Εύα Παπαδημητρίου , Ελίνα Κατσίκα, Σταυρούλα Κατσογιάννη
Ελευθερία Σπαντιδάκη, Νίκος Θυμάκης, Κλέα Βολοβίνη, Αικατερίνη Γκόλτσιου, Manuel Sanchez Hernandez, Αιμιλία Σκούρα, Ιωάννης Γρύλλης
Γεώργιος Μαθιουδάκης. Η βράβευση έγινε από τον  Παναγιώτη  Ραυτόπουλο, Μέλος Δ.Σ. Ανθοκομικής. (# 8156 / 8171 / 8184 / 8193 / 8216 / 8225 / 8239 / 8244)

Οι Εθελοντές του ΕΠΑ.Σ. – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Φωτεινή Χαλαστάνη, Μαρία Κουρούση, Ρουτα Μαλουζιτε, Σουζανε Βιγκαντ-Καλου, Κατερίνα Δημητρακοπούλου, Ελευθέριος Φιλόλυχνος, Παναγιώτης Κουκουλάς,
Αθανάσιος Μάκος, Νίκος Νταριλάς, Κωνσταντίνος Θανόπουλος,
Χρήστος Μπαλατσούκας, Εμμανουήλ Μπριλάκης, Μαριάνθη Πλέσσα
Γεωργία - Αικατερίνη Παρασκευοπούλου, Βασίλειος Ρόβολας, Ηλιόδωρος Ρούσσος, Μαρίνα Δαρζέντα, Μαρία Καρκιμπατζάκη, Γιάννης Μαυρικάκης. Η βράβευση έγινε από τον  Γιώργο Σκορδίλη, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης Κι Εθελοντισμού. (# 7024)

Ο πρώην Πρόεδρος της Ανθοκομικής Γιάννης Παντελεάκης. Η βράβευση έγινε από τον Γιώργο Παπαδόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ. Ανθοκομικής.

 (# 8261)

Ο πρώην Πρόεδρος της Ανθοκομικής  Γιώργος Κομιανός. Η βράβευση έγινε από τον Γιώργο  Παπαδόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ. Ανθοκομικής.

 (# 8276)

Το καλύτερο περίπτερο,  της Ελένης Μουστακάτου. Το βραβείο παρέλαβε η Ελένη Μουστακάτου. Η βράβευση έγινε από την Νίνα Βλάχου, Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης και Φιλίας Πολιτών, Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού. (# 8299)

Ο Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Το βραβείο παρέλαβε η Ινώ Κωνσταντόπουλου, Γεν. Γραμματέας Συλλόγου. Η βράβευση έγινε από τον  Αλέξη Μακρή, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών. (# 8307)

Η ΕΛ. ΟΜΟΣΠ. ΦΙΛ.Π.Α. Το βραβείο παρέλαβε ο Νίκος Κοζανίτης, Μέλος Δ.Σ. και Υπευθ. Δημοσίων Σχέσεων. Η βράβευση έγινε από την Ελένη Πολιτοπούλου. (# 8342)

Το ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ. Το βραβείο παρέλαβε ο Γιάννης  Κασιμάτης. Η βράβευση έγινε από τον Γιάννη Παντελεάκη, Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Επιχειρηματικότητας και Διεθνών Σχέσεων. (# 8350)

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ. Το βραβείο παρέλαβε ο Φίλιππος Χίου. Η βράβευση έγινε από τον Χρήστο Καλό, Δημοτικό Σύμβουλο. (# 8369)