Με λαμπρότητα και φέτος εορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Κηφισιάς

27Μαρ

Με λαμπρότητα και φέτος εορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Κηφισιάς

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα, τιμή και περηφάνια, πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στον Δήμο Κηφισιάς.

Με σύμμαχο τον καλό ανοιξιάτικο καιρό πολύς κόσμος παρακολούθησε από κοντά τη μαθητική παρέλαση στη Νέα Ερυθραία. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν για μία ακόμη φορά οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων που τίμησαν την εθνική εορτή και χειροκροτήθηκαν τόσο από τους γονείς και συγγενείς τους όσο και όλους τους πολίτες.


Ο εορτασμός στον Δήμο Κηφισιάς ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, όπου τελέσθηκε Δοξολογία, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Κηφισιάς και εκπροσώπους των Αστυνομικών Τμημάτων, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και Πολιτικών Κομμάτων.


Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας στον οποίο αναφέρθηκε στους αγώνες των προγόνων μας αλλά και τη σημασία που έχει σήμερα η επανάσταση του 1821. «Κρατάμε πάντα αναμμένη την φλόγα της παράδοσης και της μνήμης», επεσήμανε ο κ. Θωμάκος και τόνισε ότι η αγάπη στην Πατρίδα μας σήμερα πρέπει να εκφράζεται με την:
ΟΜΟΝΟΙΑ
ΟΜΟΨΥΧΙΑ
ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ
ΑΝΘΡΩΠΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Για την ομιλία του Δημάρχου Κηφισιάς πατήστε εδώ


Ο κόσμος που βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία είχε την χαρά να απολαύσει την Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς αλλά και τις χορευτικές ομάδες των Δημοτικών Σχολείων σε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ ακολούθησε και το παραδοσιακό κέρασμα.