Με επιτυχία η συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της μεγάλης τραγουδίστριας Μαρίας Κάλλας

 

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας τραγουδίστριας Μαρίας Κάλλας, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης).


Μια μουσική πανδαισία κλασικών έργων στα οποία είχε πρωταγωνιστήσει η μεγάλη υψίφωνος Μαρία Κάλλας!!!

Το κοινό απόλαυσε το πρόγραμμα της συναυλίας χειροκροτώντας θερμά όλους τους καλλιτέχνες στο τέλος της παράστασης.

Ακούστηκαν έργα των: J.Offenbach, G.Bizet, A.Dvoržak,W.A.Mozart, G.Rossini, G.Puccini, F.Lehár,C.Saint-Saëns, A.Poncielli, G.Verdi, J.Strauss.         

Συμμετείχαν οι: Μαριάννα Μανσόλα (soprano), Ιωάννα Βρακατσέλη (mezzosoprano), Δημήτρης Σιγαλός (tenore) και Αρκάδιος Ρακόπουλος (baritono). Στο πιάνο ήταν ο Γιάννης Τσανακαλιώτης.

 

Τη συναυλία-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας παρουσίασαν η ηθοποιός Ντέπυ Μαυροπούλου και ο ηθοποιός και οργανωτής της όλης εκδήλωσης Κωστής Παπαϊωάννου.

Τη συναυλία τίμησε με την παρουσία της και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» κα Σκουρλή, η οποία μίλησε για τη δημιουργία του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» μέχρι το τέλος του 2018…

Την  εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέας Κουρέπης, ο οποίος τόνισε την ανάδειξη ποιοτικών κλασικών μουσικών εκδηλώσεων στο δήμο μας, καθώς και την αξία της Μαρίας Κάλλας ως μιας εκ των σημαντικοτέρων και σπουδαιότερων σοπράνο, ίσως της μεγαλύτερης του 20ου αιώνα.

 Στη συναυλία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Νικήτας Κόκκαλης, ο πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς Πόλυ Αστερίου και Ντέμη Αγαπάκη και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Κατερίνα Κροντηρά και Αγγελική Βαλασοπούλου.

 

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.