ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2020- Προσεχείς Εκδηλώσεις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΩΡΑ:20:30

ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά)

Ο ήχος του βιολιού αποκτά ένα εντελώς ιδιαίτερο χρώμα στα χέρια της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Η συνθέτις με το κόκκινο βιολί θα μας παρασύρει και θα μας οδηγήσει στα μουσικά μονοπάτια, που εκείνη ακολουθεί, γοητεύοντας και αιχμαλωτίζοντας μας με τη μαγεία της μουσικής της. Η Ευανθία αφήνει τις νότες της να ταξιδέψουν σε Ανατολή και Δύση, ν’ αγκαλιάσουν τα όνειρα μας και να σβήσουν μέσα στις καρδιές μας, γιατί εκεί που αποτυγχάνουν οι λέξεις μιλάει η μουσική της Ευανθίας!

Στη σκηνή συνοδοιπόροι της σε αυτή την ιδιαίτερη παράσταση τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί: ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν, ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι, ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος στο πιάνο και ο Βαγγέλης Καρύπης στα κρουστά και τα τύμπανα.

Γενική Είσοδος 5 € (η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από την Εμμανουήλ Μπενάκη 3 από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. την ημέρα της εκδήλωσης)

Το Ν.Π.Δ.Δ. “Δ.Βικέλας” του Δήμου Κηφισιάς εναρμονισμένο πλήρως στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων αρχών εξ’ αιτίας της πανδημίας του covid-19, για την προστασία της δημόσιας υγείας, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των δημοτών και των καλλιτεχνών προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΩΝ 2020.

Σύμφωνα με τις οδηγίες περί ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους είναι:

 Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής προστατευτικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδό τους από τον χώρο καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Επιβάλλεται η σταδιακή είσοδος και έξοδος ανά σειρά και η σταδιακή άφιξη του κοινού, με ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

Επίσης, κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

 Oι χώροι υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές και πρέπει σε όλη την διάρκεια του θεάματος να παραμένουν στις θέσεις τους.

• Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ με τη ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

”Πήρα απ’ τη νιότη χρώματα…’’ αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΩΡΑ:20:30

ΠΑΡΚΟ «ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» (Οδ. Ανδρούτσου & Εθν. Αντιστάσεως, Νέα Ερυθραία)

Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ξεδιπλώνεται όλη η ιστορία της νεότερης Ελλάδας,
αλλά και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού τραγουδιού.
Η λαϊκή αυθεντική ποίηση της πρωτοπόρου δημιουργού Ευτυχίας κρύβει μέσα της την δύναμη, τον πόνο αλλά και την όρεξη για ζωή.

Η μοναδική προσέγγιση των τραγουδιών αυτών από την καταξιωμένη καλλιτέχνιδα Ζωή Παπαδοπούλου η οποία κατορθώνει ν’ αναστήσει  έναν κόσμο του χθες δοσμένο με την ματιά του σήμερα θα φέρει στο νου μας “Περασμένες αγάπες”, παρέα με τον  πιανίστα Γιάννη Δαμιανίδη και τον κιθαρίστα Βαλάντη Καμπουρελάκο.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΩΡΑ:20:30

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ (Καρασταμάτη & Ι. Δρυμπέτη 2, Νέα Ερυθραία) 

Ένα ταξίδι στα ρεμπέτικα και λαϊκά μονοπάτια της μουσικής μας με το συγκρότημα «ΣΟΥΑΡΕ»

 Στον φιλόξενο χώρο της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας ένα λαϊκό πάλκο πολλά υποσχόμενο με τραγούδια που φέρνουν κοντά αλλά με …. αποστάσεις δημιουργούν παρέες και στιγμές κεφιού μέσα από πρωτότυπες εκτελέσεις. Τραγούδια διαχρονικά που καταδεικνύουν την ωραιότητα του ρεμπέτικου τραγουδιού που είναι η λαϊκή μας έκφραση. Το συγκρότημα «Σουαρέ» μετά την πρόσφατη κυκλοφορία της επιτυχίας τους «Καλημέρα» την οποία τραγούδησαν ο μουσικοσυνθέτης Πέτρος Βαϊόπουλος και ο τραγουδοποιός Ορφέας Περίδης, υπόσχεται να σας χαρίσει μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά.

 Μουσικοί

Λευτέρης Βαϊόπουλος: Κιθάρα, τραγούδι,

Μιχάλης Δάρμας: Κοντραμπάσο

Γιάννης Δάφνος: Πιάνο, τραγούδι,

Ανατολή Κουγιουμτζίδου: τραγούδι

Αλκαίος Σουγιούλ: Μπουζούκι, τραγούδι