Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 2017

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν  τα ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 2017 που διοργάνωσε για τρίτη  χρονιά το τμήμα Πολιτισμού του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού ΄΄ Δημήτριος Βικέλας΄΄ του Δήμου Κηφισιάς, από 12 – 18 Ιουνίου 2017 στο Αίθριο και στην Αίθουσα Πολιτιστικού του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Τα πέντε  θεατρικά σχήματα που συμμετείχαν παρουσίασαν ιδιαίτερα προσεγμένες παραστάσεις και ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε όλες τις βραδιές.

Ξεχώρισε η παράσταση που δόθηκε εκτός συναγωνισμού, την Κυριακή 18 Ιουνίου, από τον Θίασο της Τρίτης,  της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΄΄ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ΄΄ στην οποία πήραν μέρος άτομα με και χωρίς αναπηρία.

 Μια ιδιαίτερα προσεγμένη κι εμπνευσμένη παράσταση με τον τίτλο  ΙΘΑΚΗ – ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ , βασισμένη στο ποίημα ΙΘΑΚΗ του Κωνσταντίνου Καβάφη σε διασκευή και σκηνοθεσία Δάφνης Οικονόμου.

 Στα Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς πήραν μέρος τα ακόλουθα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα:

1.Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος  Περιγιαλίου Δήμου Κορινθίων «ΑΠΟΛΛΩΝ»

   Νέα σκηνή παρουσίασε το έργο ΄΄ ΡΑΟΥΣ΄΄των  Ρέππα-Παπαθανασίου.

2. Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  του     ΔΗΜΟΥ   ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ παρουσίασε το έργο  ΄΄ Ο ΡΙΝΟΚΕΡΩΣ΄΄ του Ευγένιου Ιονέσκο

3. Η  Θεατρική ομάδα ΄΄  ΕΥΧΑΡΙΣ΄΄ παρουσίασε το μιούζικαλ  ΜΑΜΜΑ  ΜΙΑ.

4.  Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ παρουσίασε το έργο  ΄΄ ΔΟΝΙΑ ΡΟΖΙΤΑ΄΄ του Φεντερίκο Γκαρθία  Λόρκα.

5.  Το ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΄΄ Βασίλης Ρώτας ΄΄ παρουσίασε το έργο  ΄΄ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ΄΄   του Αριστοφάνη.

Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής ήταν ο Γιάννης Καλατζόπουλος ηθοποιός- σκηνοθέτης – συγγραφέας και μέλη η Κική Αυγουστάτου ηθοποιός – σκηνοθέτις κι η Αννέτα Μολύβα ηθοποιός – κριτικός.Την Κυριακή 18 Ιουνίου  μετά από σύσκεψη της καλλιτεχνικής επιτροπής έγινε η απονομή των  βραβείων  στους συμμετέχοντας ερασιτεχνικούς θιάσους.

Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο  έργο  ΄΄ ΔΟΝΙΑ ΡΟΖΙΤΑ΄΄ του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα που παρουσίασε το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ.

Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Αλέκο Ξανθάκη για την παράσταση του έργου

΄΄ ΡΑΟΥΣ  ΄΄των  Ρεππα -Παπαθανασίου  που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Περιγιαλίου Δήμου Κορινθίων «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Βραβείο Α΄Ανδρικού ρόλου απονέμεται στον  Μπάμπη Χαμπίπη για τον ρόλο του θείου στο έργο  ΄΄ ΔΟΝΙΑ ΡΟΖΙΤΑ΄΄ του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα που παρουσίασε το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ.

Βραβείο Β΄Ανδρικού ρόλου  στον Μπάμπη Ορκόπουλο  για το ρόλο του

Παρασκευά στο  έργο΄΄ ΡΑΟΥΣ   ΄΄των  Ρεππα -Παπαθανασίου  που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Περιγιαλίου Δήμου Κορινθίων «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου στην Μυρτώ Κόρκα για το ρόλο της Σαμάνθας  στο  έργο΄΄ ΡΑΟΥΣ   ΄΄των  Ρεππα -Παπαθανασίου  που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Περιγιαλίου Δήμου Κορινθίων «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Βραβείο Β΄ Γυναικείου ρόλου στην Βιβή Ζαφείρη για τον ρόλο της παραμάνας στο έργο  ΄΄ ΔΟΝΙΑ ΡΟΖΙΤΑ΄΄ του Φεντριίκο Γκαρθία Λόρκα που παρουσίασε το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ.

Βραβείο Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας στην Βούλα Παρασκευά για το  έργο  ΄΄  ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ΄΄  του Αριστοφάνη που παρουσίασε το  ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΄΄ Βασίλης Ρώτας ΄΄

Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης στην Δώρα Θοδώρου - Κωνσταντίνου για το έργο   ΄΄  ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ΄΄  του Αριστοφάνη που παρουσίασε το  ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΄΄ Βασίλης Ρώτας ΄΄

Βραβείο Μουσικής επένδυσης στο έργο  ΄΄ Ο ΡΙΝΟΚΕΡΩΣ΄΄ του Ευγένιου Ιονέσκο που παρουσίασε   η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 του   ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Στις παραστάσεις   παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος,   ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού κι Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Νικήτας Κόκκαλης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού κι Αθλητισμού και πλήθος κόσμου. Θετικότατα σχόλια συγκέντρωσαν όλες οι παραστάσεις και το κοινό έδωσε το πιο ζεστό κι έντονο χειροκρότημα όλες τις βραδιές.